Ik moest laatst terug denken aan een moment lang lang geleden.
Op het diepste punt van mijn leven, toen ik geen uitweg meer zag, stelde ik mezelf een vraag:

“Wat wil ik nu eigenlijk met mijn leven? Wat wil ik nu eigenlijk ECHT?”

Dat was het moment dat ik eindelijk toegaf aan mezelf: Ik wil schrijfster worden. Dat was het enige dat ik echt wilde.
Maar waar was dat verlangen eigenlijk op gebaseerd? Het is er niet altijd geweest.
Ik ben zeker niet geboren met het verlangen om schrijfster te worden. Toen ik begin 20 was, pakte ik soms pen en papier om aan een “boek” te beginnen. Maar al na een paar pagina’s liep ik vast. Ik was niet goed genoeg, ik kon helemaal niet schrijven en ik wist ook totaal niet waarover ik moest schrijven.
Er zijn zo veel mensen in de wereld die ploeteren om als schrijver te leven en ik had ook altijd de boodschap meegekregen: Kies maar een beroep waar zekerheid in zit. Dat is belangrijk!
Kortom: na een paar pagina’s legde ik pen en papier weer weg om weer terug te komen naar de “dagelijkse realiteit.”
Maar o, wat wilde ik graag ontsnappen aan die dagelijkse realiteit. Mijn droom bleef, maar de blokkades bleven ook. Dus mijn droom bleef precies wat het altijd was: een droom. Een verre, vage droom die waarschijnlijk nooit realiteit zou gaan worden.

Maar toen kwam dat moment dat ik instortte en mezelf nogmaals de vraag stelde: wat wil ik nu echt? Weer pakte ik pen en papier op. Dit maal schreef ik meer. Ik schreef verhalen, ik schreef in mijn dagboek en ik schreef zelfs een boek. Ik heb zelfs de stap genomen om het boek naar een uitgeverij te sturen. Maar ze gingen het niet uitgeven.
En dus trok ik weer de conclusie dat ik schrijven misschien super leuk vond, maar ik was zeker niet goed genoeg.
En dus zocht ik een jaar later, toen ik weer was hersteld van mijn burn-out en depressie, weer een baan. Want schrijver, dat zou ik nooit worden.

Maar het bleef kriebelen. Het verlangen bleef. En soms was de roep zo sterk dat ik weer ging schrijven. Ik ben denk ik wel 100 boeken begonnen, maar ik ben overal mee gestopt door de totaal blokkerende angst van het niet goed genoeg zijn en de blokkerende overtuiging dat ik er nooit wat mee zou bereiken.

Tot de dag dat ik het zat was.
Ik hield van schrijven. Ik hield zo erg van schrijven dat ik dit deel van mezelf niet langer meer wilde gaan ontkennen. Dus begon ik een blog.
Dat is nu 4 jaar geleden. Er is geen dag geweest dat ik spijt heb gehad van deze beslissing.
Dat kleine begin dat ik daar op dat moment maakte, heeft de weg gebaand voor mij om mijn geld te gaan verdienen met wat ik het aller gaafste vindt in de hele wereld: schrijven.

Ok, ik schrijf geen boeken, maar dat maakt niets uit. Ik schrijf blogs, korte E-Boekjes, ik schrijf afstemmeditaties en ik schrijf alle cursussen voor mijn Geld is Liefde Community. Ik heb mijn passie voor schrijven gecombineerd met mijn andere passies: de Wet van Aantrekkingskracht en de vraag, hoe wij ons droomleven kunnen creëren.

En weet je wat het aller gaafste is? Ik maak een verschil, ik maak een echt verschil.
Ik schrijf dit niet om op te scheppen of mezelf op de borst te kloppen. Ik schrijf dit om jou te laten weten dat dromen uit kunnen komen! Ook al lijkt de weg lang en zie je nu nog niet hoe je ergens moet komen, het kan ook voor jou allemaal gebeuren!

Ik kreeg gisteren een prachtige testimonial van  iemand die lid is van mijn Geld is Liefde Community voor op mijn site. Daarbij zat de volgende zin:

“Maartje is echt een schrijfster.
Ze kan fantastisch alles verwoorden.
Ze schrijft wat ze zelf heeft beleefd en deze beelden komen diep bij mij naar binnen.”

Ja, en toen moest ik dus terug denken aan de reis die ik gemaakt heb. Ik moest terug denken aan al die onzekerheid en aan al die blokkades die ik mezelf oplegde. Ik zal niet zeggen dat ik nu geen blokkades meer ervaar, want die zijn er zeker wel.
Maar nu ervaar ik ook een intens gevoel van dankbaarheid, dat ik mijn verlangen nooit heb opgegeven!
Mijn allereerste blog 4 jaar geleden ging er over dat ik me niet meer tegen laat houden door de angst en dat is precies wat er gebeurt is. Ik heb nog steeds angsten, maar ik laat me er niet meer door tegen houden. Ik heb geleerd hoe ik een bewuste creator kan zijn van mijn leven en hoe ik mijn blokkades kan helen.

Heb jij ook verborgen dromen? Heb jij ook diep weggestopte dromen waarvan je misschien denkt dat ze nooit realiteit kunnen worden?
Vandaag zeg ik tegen je: haal die dromen uit de kast!
Weet en voel dat alles waar je naar verlangt werkelijkheid kan worden.
Neem vandaag nog een eerste stap om jouw droom vorm te geven. Ook al is het maar een hele kleine stap! Over 2 jaar kijk je terug op deze dag en dan zie je hoe ver je gekomen bent, alleen door die hele kleine stap te nemen.
Hoe zou die dag over 2 jaar er uit zien? Verplaats jezelf eens in je toekomstige zelf. Maak contact met de jij die je over 2 jaar bent. Duik NU in de persoon die je dan bent en haal die persoon hier heen. de energie die je toekomstige zelf met zich mee brengt zal je kracht, wijsheid en inspiratie geven om nu eindelijk uit je schulp te kruipen en jezelf aan de wereld te laten zien.
Wat zegt je toekomstige jij tegen jou?
Hoe voel je je dan?
Hoe zie je er uit?
Hoe ziet jouw leven er uit?
Dit leven is NU al van jou. Verleden, heden en toekomst zijn immers allemaal een.
Er is geen enkele reden meer om nog een dag langer te wachten met het leven van je dromen.
Deze prachtige dag is DE dag. Er zal nooit een moment komen dat beter is dan DIT moment.
Stem je af op wat je wil, bouw momentum op en heel je blokkades en de wereld ligt aan jouw voeten.