Via Josje Feller van Vrouw&Passie werd ik uitgenodigd om mijn waarom te delen.
Het is de passie van Josje om mensen te helpen hun waarom te ontdekken, dus vandaar haar uitnodiging aan vrouwen die hun waarom al ontdekt hebben.
Weten waarom je doet wat je doet is extreem belangrijk. In je waarom zit je emotionele investering. In je waarom zit de energie waardoor je jouw wat op een krachtige manier in de wereld kan zetten.
Vandaar dat ik graag deze blog wilde schrijven waarin ik antwoord geef op de vraag hoe ik het voor elkaar krijg om mijn waarom te leven.

Majestic Morning Scene With Butterfly Feeding On Nectar Of A Bou

Maar wat is mijn waarom eigenlijk?
Waarom doe ik wat ik doe?

Wat ik doe is het volgende:
Ik leer mensen over de Wet van Aantrekkingskracht en het proces van bewuste creatie.
Ik leer mensen hoe het proces van bewuste creatie werkt en hoe ze ieder verlangen dat ze in zich hebben kunnen realiseren door zich af te stemmen op de vibratie van dat verlangen.
Ik leer mensen dat ze alles kunnen bereiken wat ze willen bereiken en ik inspireer ze om het beste uit zichzelf en hun leven te halen.

Maar waarom doe ik dat?
In de eerste instantie omdat er een diep, diep verlangen in mij zit om dat te doen.
Ik ervaar een niet te stoppen kracht om deze informatie met mensen te delen. Het is sterker dan al mijn angsten, al mijn twijfels en al mijn frustraties bij elkaar.
Je zou kunnen zeggen dat het mijn roeping is. (Hoewel ik het Engels woord calling veel mooier vind.)
Er zit een grote, drijvende kracht in mij die me vertrouwen geeft en die er voor zorgt dat ik mezelf keer op keer opnieuw af kan stemmen op wat ik wil bereiken.

Vroeger was dat wel anders.
Toen liet ik me leiden door mijn angsten. Ik liet me tegen houden door de beperkende gedachten die in mijn hoofd zaten:
“Ik ben niet goed genoeg.”
“Wie zit er nu op mij te wachten?”
“Ik ben niets waard en ik zal nooit iets waard worden.”
“Er zijn al zo veel mensen die dit vertellen. Wie ben ik om daarin nog een verschil te maken?”
En natuurlijk de nummer een (Voor mij en voor heel veel andere mensen!)
“Wat als mensen me afwijzen?”

En die angsten beheersten mijn gedachten en mijn leven zo erg dat ik blokkeerde als ik iets van mezelf naar buiten moest brengen.
Totdat ik een bewuste creator werd van mijn leven.
Totdat ik begon te voelen hoe krachtig ik was als bewuste creator en hoe veel invloed ik zelf had op het leven dat ik leidde.
Toen begonnen de wolken weg te trekken en kreeg ik hoop. Ik begon langzaam te geloven in mezelf en in mijn dromen.
En met het geloof in mezelf werd ook het verlangen om mijn dromen te realiseren groter en groter.
Ik begon mijn eigen waarde als mens en als energetisch wezen te ontdekken en te herkennen.
En hoe meer ik de balans verschoof van slachtoffer naar krachtige creator, hoe makkelijker mijn leven werd. Alle zelfdestructieve acties die me tegenhielden om mijn volle zelf te ervaren en tot uitdrukking te brengen, vielen langzaam weg en er ontstond ruimte voor flow en creativiteit.

Josje heeft een paar hele praktische vragen opgesteld om antwoord te kunnen geven op de vraag: “Hoe heb ik het voor elkaar gekregen om mijn waarom te leven?”
Daar zal ik antwoord op geven voordat ik nog verder verdwaal in blogpoëzie 🙂

Waar verdien jij je geld mee?
Ik verdien mijn geld met name met mijn membership-programma:  Geld is Liefde Community. Hierin bied ik bewuste creators alle tools die ze nodig hebben om hun leven te creëren. Ik leer ze hoe ze hun leven kunnen creëren, ik motiveer ze en ik help ze om blokkades te overwinnen en opnieuw af te stemmen op wat ze wel willen.
Daarnaast breng ik bewuste creators met elkaar in contact zodat we samen op een hele krachtige manier kunnen co-creëren.
Daarnaast coach ik mensen 1 op 1 en ben ik een live-event aan het plannen.

Wat deed je daarvoor?
Ik ben ooit begonnen in de horeca. Daarna heb ik een tijdje als intercedent gewerkt. Maar dat was veel te commercieel voor me. Daarna heb ik als Bijstandsconsulent gewerkt in de Schilderswijk in Den Haag. Hierna heb ik bijna 2 jaar thuis gezeten door een burn-out en depressies. Ik ben toen een opleiding tot coach gaan volgen en heb uiteindelijk een baan gevonden als coach in een heel leuk horecaproject waar ik mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt (Wajong en WWB uitkering) hielp om het horeca-vak onder de knie te krijgen en om aan de slag te komen.
Vanuit deze baan heb ik bijna 8 jaar als jobcoach gewerkt bij 2 verschillende bedrijven.
In de tussentijd heb ik een HBO opleiding afgerond en ben ik moeder geworden.
Ik had mijn kracht en energie terug en ik had gemerkt dat ik sterker was dan ik ooit had kunnen dromen, na mijn burnt-out. Maar mijn werk vervulde me niet voor 100%. Ik voelde dat er meer was! In de tussentijd is mijn passie voor bewuste creatie ontstaan en gegroeid.

Wat moest je ervoor doen om geld te verdienen met jouw waarom?
Ik ben nog steeds druk bezig met mijn draai hierin vinden omdat ik mijn membership programma net vorige maand heb gelanceerd. Ik heb een aantal verschillende marketing-technieken geprobeerd, maar er was niets dat echt voor me werkte. Toen besefte ik opeens dat het creëren van mijn bedrijf precies zo werkt als het creëren van de rest van mijn leven. Nu ben ik me op energetisch niveau aan het afstemmen op wat ik wil bereiken in mijn bedrijf en nu begint het opeens op de meest prachtige manieren te lopen!
Daarom hou ik dus van het proces van bewuste creatie. Het is leuk en moeiteloos en zo makkelijk te leren! En bovendien effectief!

Hoe heb je dat gedaan?
Door me constant af te stemmen op wat ik wil creëren in mijn bedrijf.
Door te onthouden dat ik een krachtige creator ben en dat ik een match moet worden met mijn verlangens voordat ze zich kunnen manifesteren in mijn leven.
En door 100% te geloven in de boodschap die ik heb. Ik heb jaren als het ware in de “spirituele kast” gezeten. Ik durfde echt niet met mensen te delen dat ik in de Wet van Aantrekkingskracht geloofde of me liet leiden door hogere krachten.
Langzaam begon ik er over te praten en te bloggen maar ik dekte mezelf nog steeds in door te zeggen dat ik niet “zweverig” was of ik zwakte mijn boodschap af om mensen niet af te schrikken.
Nu doe ik dat niet meer. Ik wil mezelf kunnen zijn.
Dit ben ik, dit is waar ik in geloof en dit is wat voor mij werkt. De mensen die daar 100% mee resoneren komen op mijn pad en dan haal je samen de beste, meest prachtige resultaten!
Mensen die niet resoneren met mijn boodschap, die halen hun inspiratie bij iemand waar zij weer een geweldige klik mee hebben.

Waar liep je tegenaan?
Er is natuurlijk veel onzekerheid als ondernemer. Hier moet ik nog aan wennen. Er is nog wel een onderliggende angst dat ik mijn baan voor niets heb opgezegd. Maar gelukkig is het vertrouwen dat ik de goede keuze heb gemaakt vele malen groter. Ik voel me erg gesteund door het Universum!
Ik heb me echt laten leiden door mijn gevoel en ik denk dat dat uiteindelijk altijd het beste is.
Dit ondernemerschap is echt de snelweg naar innerlijke groei!

Wat heb je ervoor moeten laten?
Dit bedrijf en deze stap heeft mijn leven nu al op zoveel manieren verrijkt, dat is met geen woorden te beschrijven.
Ik ben wel bewuster waar ik mijn tijd aan besteed omdat ik zo veel mogelijk tijd aan mijn bedrijf wil besteden. Ik kijk bijna geen tv. Maar dat mis ik niet. Ik wil mijn energie goed besteden en vooral dingen doen die me energie geven en daar valt tv niet onder.
Ik sta nu wel op het punt om mijn auto te verkopen en een kleinere te kopen, maar ook dat zie ik niet als een gemis. Ik heb een jaar in een prachtige auto gereden, maar als ik moet kiezen tussen een flitsende auto en weer terug in de 9 tot 5 molen dan weet ik het wel. En daarbij heb ik er het volste vertrouwen in dat ik op een dag mijn droom leef EN een prachtige auto heb als dat iets is waar ik dan naar verlang.

Wat moest je veranderen aan jezelf en hoe heb je dat gedaan?
Iedere dag stem ik af op wat ik wil bereiken. Ik moest echt tot een compleet vertrouwen komen van wat ik de wereld te bieden heb en dat vertrouwen groeit iedere dag.
Ik was al heel goed in het manifesteren van mooie dingen in mijn leven en nu krijg ik een snelcursus om nog beter te worden.
Iedere dag zit vol uitdagingen om nog dichter bij mezelf te komen.
Alleen als ik 100% trouw blijf aan mezelf, aan mijn behoeften, mijn verlangens en aan mijn waarheid dan kan ik succesvol EN gelukkig worden.
Dus bij alles wat ik doe en bij alles wat ik tegen komen stel ik mezelf de volgende vragen:
“Is dit wat ik echt wil?”
“Past dit 100% bij wie ik ben?”
“Is dit 100% afgestemd op mijn hoogste waardes?”
“Voelt dit goed voor me?”
Als een van deze antwoorden nee is zijn er 2 mogelijkheden:
1. Iets past echt niet bij me en ik moet een andere keuze maken (Maw: me opnieuw afstemmen op wat ik WEL wil.
2. Ik wil wel, maar ik ben bang. Dus er is innerlijk werk te doen om voorbij mijn angst te komen.

Dat dus over mijn waarom.
Wil jij ook op zoek naar jouw waarom? Kijk eens op Josje haar site: www.josjefeller.nl of op www.vrouwenpassie.nl. Hier vind je alles over Josje en over hoe jij je waarom kan vinden.