Ik weet niet waarom, maar ik voel een hele sterke drang om mijn persoonlijke verhaal met jullie te delen. En als er een ding is wat ik heb geleerd de afgelopen jaren is dat je altijd naar die innerlijke geluiden moet luisteren, ook al weet je misschien nog niet precies waarom je iets doet.

Mijn boodschap aan jou is dat je alles kan doen wat je wil doen! 
Mijn boodschap is dat je jouw dromen waar kan maken, ook al geloof je nog niet in jezelf en ook al ben je nog verlamd door de angst voor afwijzing! Ook al zie je de weg nog niet die je moet gaan nemen.
Ik weet dat want ik heb het meegemaakt.
Ooit was ik overspoeld met het gevoel dat ik NIETS waard was.
Mijn zelfvertrouwen was puur en alleen gebaseerd op wat mensen tegen me zeiden en wat mensen over me dachten. En aangezien dat dagelijks verandert, veranderde mijn zelfbeeld ook dagelijks.

Ik had alleen oppervlakkige relaties met mensen. Ik kan niet echt zeggen dat ik vrienden had.
Ik vond mezelf niet ‘vriendschapswaardig.’ Ik vierde zelfs mijn verjaardag niet omdat ik bang was dat mensen dat als een ‘verplichting’ zouden zien en eigenlijk niet wilde komen.
Ik durfde simpelweg niets van mezelf te laten zien. Ik dacht: “Als mensen doorhebben wie ik echt ben, dan gaan ze er gillend vandoor. Ik beschermde mezelf voor de pijn van afwijzing door iedereen die me lief was buiten te sluiten. Zelfs mijn huidige relatie had ik bijna gesaboteerd. Ik durfde hem gewoonweg niet binnen te laten omdat ik bang was dat ook hij me ooit in de steek zou laten.

Omdat ik mezelf minderwaardig voelde, investeerde ik niet in mezelf of in mijn leven.
Ik deed mijn werk, maar speelde altijd op veilig. Jarenlang heb ik werk gedaan dat me niet vervulde. Ik heb zelfs 2 jaar lang werk gedaan dat me letterlijk ziek maakte. Iedere dag voordat ik naar mijn werk moest, moest ik overgeven. Om de pijn weg te drukken gebruikte ik iedere dag drugs, soms zelfs onder werktijd. Ik zocht geen hulp en ging maar door in de hoop dat op een dag alles anders zou zijn.

Maar het werd niet anders. Niet vanzelf. Want ik zorgde niet goed voor mezelf en ik creëerde meer en meer ellende voor mezelf. Ik wist nog niet dat IK degene was die mijn leven creëerde en zag het leven als iets dat me ‘overkwam.’
Ik voelde me eenzaam, onzeker, lelijk en niets waard. Ik leefde een dubbelleven. Ik deed alsof alles goed ging, maar achter gesloten deuren was ik depressief en verslaafd.

Ik wilde wel dat de dingen anders zouden gaan, maar ik wist niet HOE. Ik zag geen uitweg.
Ik bleef wegvluchten in verslavingen en andere zelfsaboterende gewoonten.
Totdat ik op een ochtend compleet in elkaar stortte.
Ik kwam op mijn werk en iemand vroeg hoe het met me ging. Ik kon geen antwoord meer geven. Het enige dat ik kon doen is huilen.
De tranen kwamen uit het diepste van mijn ziel.
Ik kon niet meer. Ik was OP. Het was helemaal klaar.

Dat was een keerpunt in mijn leven. Ik wist dat er iets moest veranderen.
Maar dat is niet over een nacht ijs gegaan. Het instort-moment was namelijk ruim 10 jaar geleden.
Maar stukje bij beetje heb ik mijn leven bij elkaar geraapt.
Ik ben langzaam maar zeker gaan inzien dat IK degene ben die mijn leven creëer. Onder meer door het lezen van prachtige boeken en de prachtige mensen die ik in mijn leven heb mogen ontmoeten.
Maar vooral door mijn hart te openen en mijn dromen en verlangens tot leven te laten komen.
Door in te zien dat ik er toe doe en dat ik mijn eigen, unieke plek in het leven in mag nemen.

Concept or conceptual young man or businessman silhouette jump h

Maar ik ben er nog lang niet. Ik moet iedere dag met mezelf praten en mezelf blijven inspireren om geloof en vertrouwen te blijven houden in mezelf. Maar het is me gelukt om andere mensen binnen te laten in mijn leven. ECHT binnen te laten. En het lukt me steeds meer om mezelf te laten zien, precies zoals ik ben.

Ik wil me niet meer inhouden. Ik wil ALLES van mezelf aan het leven geven.
Ik wil dromen, ik wil voelen en ik wil liefde ervaren. Ik wil leven!
En dus nu stort ik mezelf in het leven en dit doe ik op dit moment vooral door mijn bedrijf op te bouwen. Want DAT is de ultieme vorm van persoonlijke en spirituele groei.
Iedere dag word ik uitgedaagd en moet ik opnieuw afstemmen op wat ik wil bereiken.
Iedere dag moet ik mezelf vertrouwen en moed inpraten en mezelf er van overtuigen dat ik niet helemaal gek ben door mijn baan op te zeggen en al mijn zekerheden (lees: vaste salaris) achter me te laten.
Maar ik kan niet anders. Ik heb geen keus. Ik heb geroken en geproefd aan wat het leven voor mij is en waar het nog allemaal heen kan groeien en er is geen weg meer terug.

Ik ben uit een leven van depressie, verslaving en zelfhaat gekomen naar een leven waarin ik deze blog durf te schrijven en waarin ik mezelf met mijn bedrijf in de wereld durf te zetten.
Niet omdat ik niet meer bang ben voor wat mensen van me denken, maar omdat ik me er niet meer door tegen laat houden. Ik verstop me niet meer achter mijn excuses. Ik laat me niet meer tegen houden door angsten en onzekerheden. Ik vlucht niet meer weg in verslavingen en zelfhaat.
Ik heb nog steeds angsten en onzekerheden. Maar nu transformeer ik ze en gebruik ik ze om mijn mindset te veranderen en me af te stemmen op wat ik WEL wil manifesteren in mijn leven.
Nu weet ik dat als ik me niet goed voel, dat het niet betekent dat het niet goed met me gaat. Het betekent gewoon dat ik delen van mezelf ontken en niet goed ben afgestemd op de verlangens en dromen die in mij leven.

Ik heb zo’n ongelooflijke shift gemaakt in mijn leven door van overleven naar leven te gaan.
En nu ben ik bezig met de volgende shift: Van leven naar droomleven.
Iedere dag kom ik een stapje dichter bij. Iedere dag word ik meer en meer de persoon waarvan ik altijd al voelde dat ze er was, maar waar ik nooit echt contact mee kon maken.
Iedere dag ontmoet ik meer mensen die dezelfde shift aan het maken zijn. Het is een prachtige beweging van bezielde en gedreven mensen die zich ook niet meer willen laten beperken maar ook hun vleugels willen spreiden en willen zweven op de de kracht van ongekende mogelijkheden.

Herken jij je in de reis en de shift die ik heb gemaakt? Bevind jij je ook in dat proces of heb je de shift al gemaakt van overleven naar leven en ben je ook jouw droomleven aan het creëren?
Dan wil ik je heel graag uitnodigen om je als bewuste creator aan te sluiten bij mijn membership programma: Bewuste Creatie.
Ik weet hoe krachtig we als mens zijn en ik weel dat al onze verlangens werkelijkheid kunnen worden als we leren om er op af te stemmen en ze toe te laten. Ik weet het omdat ik het zie in mijn eigen leven en omdat ik zo veel bewuste creators heb mogen ervaren en begeleiden die ook prachtige dingen in hun leven hebben mogen manifesteren.