Hallo mooie, lieve, prachtige ziel.

Ik las jouw reactie op mijn website:

“Hallo….wat zou ik graag liefde voor mezelf en zelfbewustzijn in mijn leven willen manifesteren. Niet meer bang zijn dat anderen leuker en slimmer en mooier zijn, maar de rust in mezelf vinden”

Ik wil je zo ontzettend graag vertellen hoe prachtig je bent! En je bent ook zo leuk!
Ja, en slim en mooi. Je BENT het allemaal.
Je bent een prachtige, stralende ziel die zijn leven leidt op deze planeet en meer harten raakt dan ze zelf weet.
Dit wil ik tegen iedereen zeggen die het gevoel heeft dat hij of zij niet goed genoeg is.
Want we zijn perfect, precies zoals we zijn!

woman on lavender field

Wow, waarom doen we het onszelf aan om zo op onszelf neer te kijken?
Ik herken dit helemaal. Hoeveel jaren zijn er wel niet voorbij gegaan dat ik de meest nare dingen tegen mezelf heb gezegd? En ja, ik geef het eerlijk toe: dat doe ik nog wel eens. Want gewoontes verander je stap voor stap. Soms een grote stap, soms een kleine.
Maar gelukkig is er al heel veel verandert in de manier waarop ik naar mezelf kijk.
Vroeger geloofde ik de dingen die ik tegen mezelf zei. Vroeger dacht ik echt dat ik lelijk was, dat ik niets waard was en nooit iets waard zou gaan worden.
Ik had letterlijk de overtuiging dat het NOOIT iets zou gaan worden met mij.
Maar als er nu zo’n bekritiserende opmerking doorheen glipt, dan WEET ik in ieder geval dat het niet WAAR is wat ik tegen mezelf zeg. Dan weet ik dat het een loze, zelf-saboterende opmerking is. Dan weet ik dat het een schreeuw van mijn ziel is die roept dat ik een moment ervaar waarin ik mezelf weer even onder moet dompelen met stralende, prachtige liefde.

Het besef dat we allemaal prachtige, stralende zielen zijn kwam langzaam. Maar het besef dat IK degene was die mezelf pijn deed en dat ik dat echt niet meer wilde, sloeg in als een bom.
Ik heb geen zin meer om mezelf pijn te doen.
Ik wil mezelf alle liefde geven die ik verdien! Die we allemaal verdienen!

Jij verdient die liefde ook! Je bent zo ontzettend speciaal en bijzonder. Gewoon omdat jij jij bent. Omdat je BENT.

Er zal nooit meer een tweede zijn zoals jij en alleen jij kan doen waarvoor je hier op aarde bent gekomen. Niemand kan doen wat jij doet, niemand kan stralen zoals jij kan stralen als je in contact bent met jouw bron.
Want jouw bron weet dat je perfect bent, precies zoals je bent.

Ik maak contact met mijn bron wanneer ik kan. Want mijn bron wijst me de weg.
Mijn bron zorgt er voor dat ik van mezelf kan houden en dat ik ook alle Liefde kan zien die in anderen zit.
En als ik weer even de weg kwijt ben, dan weet ik wat ik moet doen. Dan weet ik dat ik weer contact kan maken met die eeuwig stromende liefde die altijd in mij zit.

Er is niemand leuker en slimmer of mooier dan jij. Want jij bent uniek. Jij bent met niemand anders te vergelijken. En zodra je dat weet en voelt, dan zullen alle puzzelstukjes op hun plek vallen. Dan weet je dat je alleen maar je eigen weg hoeft te gaan en jouw unieke pad hoeft te bewandelen.
Want op het pad dat speciaal voor jouw gecreëerd is door jouw bron, is niets dan liefde voor jou.

Ik voel dat want ik bewandel dat pad zo vaak ik kan, wanneer ik maar kan.
Soms maak ik wel eens een kleine omweg, maar het is heerlijk hier en ik wil hier nooit meer weg. Ik weet waar ik geweest ben en dat leven heb ik voorgoed achter me gelaten!
Dus dan ga ik snel weer naar mijn bron terug en laat ik de weg weer aan me openbaren.

Lieve vrouw, ik kan je pijn niet wegnemen. Dat kan alleen jij zelf doen.
Mijn wens voor jou is dat je een moment van stilte neemt en contact maakt met het Goddelijke bewustzijn dat in jou huist.
Ik weet hoeveel pijn het doet om jezelf minderwaardig te voelen. Als ik terugdenk aan de tijd dat ik het mezelf zo moeilijk maakte, kan ik nog steeds die steen op mijn maag voelen.
Daarom ben ik dankbaar voor de shift die in mij is ontstaan.
Ik weet dat als ik het kan, dat jij het ook kan! Want jij en ik verschillen niet zo veel van elkaar.
We zijn gewoon 2 meisjes (of moet ik vrouwen zeggen?) die verlangen naar liefde die we alleen aan onszelf kunnen geven. Als we dat doen, kunnen we weer de eenheid en heelheid voelen die we altijd al waren en kunnen we ervaren dat Liefde ook van alle andere kanten ons leven in stroomt. Overvloedig. Opeens komt dan het besef dat het er altijd al was, maar dat we het gewoon nog niet toe konden laten. Nu wel. Gelukkig. Elke dag een beetje meer.
Ik hoop dat ik met deze blog jouw deur naar zelfliefde weer een klein stukje verder open heb kunnen zetten en dat het je lukt om steeds meer af te stemmen op de prachtige persoon die in jou zit en het fantastische leven dat je verdient!

Liefs Maartje