Click HERE to read this interview in English.

Ik volg Sean Patrick nu ruim een jaar op Facebook en ik ben altijd heel erg onder de indruk van zijn positieve kijk op het leven en zijn sterke en liefdevolle energie.
Ik ben gefascineerd door mensen die niet in hokjes passen en die hun eigen leven creëren, dus ik wilde Sean heel graag ontmoeten. Sean noemt zichzelf That Guy who Loves the Universe. Dat is absoluut de beste functie-titel die ik ooit heb gehoord!
Toen ik Sean ontmoette was hij voor een paar dagen in Amsterdam. Ik wilde de kans om hem te ontmoeten niet laten lopen en dus stuurde ik hem een berichtje.
Hij stemde toe in het interview dus ontmoetten we elkaar in Amsterdam op 18 juli 2014 voor een Q&A. Het was een fantastisch en vooral lang interview want ik had een heleboel aan hem te vragen.

Sean-Patrick--300x234

Sean beschrijft zichzelf als een moderne “spirituele zoeker” met een frisse kijk op spiritualiteit. Hij is een coach en journalist die gelooft dat we niet hoeven te kiezen tussen onze spirituele en onze menselijke kant.

Ik: Hoe ben je That Guy who Loves the Universe geworden? Wanneer is dit idee tot je gekomen?

Sean: Dat was een hele tijd geleden. Ik was min of meer het tegenovergestelde van de persoon die ik nu ben. Ik leefde met een hoop onzekerheden en angsten en was erg ongelukkig.
Het kwam zo ver dat ik in een complete staat van angst leefde. Dat was onhoudbaar.
Ik kon niet op die manier blijven leven.
Dus ik deed iets heel drastisch: ik verhuisde.
Ik kom uit Engeland en verhuisde voor een half jaar naar Hong Kong.
Ik verkende meditatie. Ik verkende vrijheid. Ik verkende mezelf, spiritualiteit, Boeddhisme, Hindoeïsme et cetera. Ik dompelde mezelf echt onder in Spiritualiteit.

Toen ik weer naar huis ging dacht ik: ik wil hier echt mijn leven wijden.
Wat fantastisch was: De titel: That Guy who Loves the Universe, stamt niet uit die periode.
Ik stond op het punt om naar New York te gaan voor een conferentie en liet visietekaartjes maken. Ik wist niet welke titel ik er op moest zetten.
Life coach? Nee. Schrijver? Nee. Er was niets dat de lading dekte.
I dacht bij mezelf: welke zin zou samenvatting wie ik ben? En ik hoorde in mijn hoofd: “Sean Patrick, That Guy who Loves the Universe.”
Ik dacht: Dat is het! En vanaf die tijd heb ik die naam.

Ik: Ja, het werkt echt heel erg goed. Mensen kunnen heel makkelijk een plaatje in hun hoofd schetsen met die ene zin.

Sean: Dank je wel. Dat is mooi om te weten, want ik heb het gevoel dat ik in de wereld van uitgeverijen, mensen willen dat je een naam maakt gebaseerd op je eigen naam.
Maar ik hield altijd vol: Ik wil ‘That Guy who Loves the Universe’ zijn
Het is meer toegankelijk. Het kan anoniem zijn. Ik kan het zijn. En iedereen kan een jongen of meisje zijn die van het Universum houdt.

Ik: Ja! Ik ben heel erg geïnteresseerd, bijna geobsedeerd, door mensen die hun leven en hun werk creëren rond wie ze zijn en ik denk dat jij een van die mensen bent die dat heel erg goed doet. Kun je me wat vertellen over hoe jij jouw leven creëert en wat je gedachten daarover zijn?

Sean: Voor iemand als ik, als het gaat om mijn eigen geluk, is dat constant, ik wil niet zeggen werk. Het is een constant bewust zijn.
Als ik weg zou gaan op de automatische piloot, zonder meditatie en zonder me bewust te zijn van spiritualiteit, dan zou ik zo terug glippen in onrust, angst, gekheid en onzekere gedachten.
Ik zou daar zo maar in terug glijden.
Dus iedere dag en ieder uur herinner ik mezelf er aan dat ik het verdien om een prachtig leven te hebben. Ik verdien het om gelukkig te zijn.
Ik ben bereid om bij te dragen aan mijn eigen vreugde. En het zal niet altijd comfortabel zijn, maar mijn allereerste prioriteit is vreugde.
Dus het lijkt niet altijd het meest comfortabele om te doen, maar het lijkt zeker niet op leven op de automatische piloot.
Mijn prioriteit is vreugde. Ook al betekent het dat ik me soms oncomfortabel voel en me buiten mijn comfortzone begeef. Vreugde is mijn prioriteit. Vreugde is mijn ‘bottom line.’
Ik heb de vreugde om dat allemaal op Facebook te mogen plaatsen en support te krijgen van zo veel andere mensen.

Ik: Ja en er zijn heel veel mensen die vreugde krijgen van jou als je dat doet.

Sean: Dat is alles waar ik op kan hopen. Dat is fantastisch.

Ik: Ik heb net een blog geschreven over doen waar je van houdt. Ik heb ‘screw it, let’s do it.’ gelezen van Richard Branson. Hij zegt: doe waar je van houdt en het geld komt vanzelf.

Sean: Ja, absoluut! Ik had vroeger een hekel aan de middelbare school. I heb met mezelf afgesproken, toen ik klaar was met school, dat ik nooit meer een hekel zou hebben aan mijn leven en van iedere dag zou genieten.
Dus het is altijd erg belangrijk voor me geweest dat ik doe waar ik van hou en dan komt het geld inderdaad vanzelf.

Ik: En hoe werkt dat voor jou op een praktische manier? Waar komt je inkomen vandaan?

Sean: Ik werk in marketing en evenementen op een Universiteit in Engeland. Daar komt mijn grootste bron van inkomsten vandaan. Ik werk ook met 1 op 1 coaching cliënten en ik doe een hoop freelance social media voor mensen. Dus ik heb verschillende stromen van inkomsten en dat werkt.

Ik: En is dit iets waar je gelukkig mee bent voor nu of zie je een transformatie voor jezelf?

Sean: Ik zie zeker een transformatie. Ik hoop dat mijn inkomen binnenkort uit mijn schrijven, mijn boeken en mijn 1 op 1 coaching cliënten zal gaan komen.

Ik: Ik weet dat je het boek aan het schrijven bent en zag dat je een foto van het einde van het boek op Facebook had gepost. Toen ik dat las, dacht ik: “O, dat is echt helemaal waar.” Die woorden hadden een grote impact op me. Ik voelde een onmiddelijke verlichting toen ik die woorden las. (Ik probeer de woorden te vinden van het einde van het boek, maar ik kan ze niet meer goed voor de geest halen. Sean helpt me.)

Sean: Als je uiteindelijk alles hebt gedaan, dat je hebt gedaan. Als je alle pijn hebt gevoeld die je maar kan voelen. Je hebt alle tranen hebt gehuild die in je zitten, dan keer je je blik naar binnen en waar je naar op zoek was bleek daar al die tijd te zijn geweest.

Zo veel mensen, inclusief ikzelf, wenden zich tot spiritualiteit als een laatste redmiddel.
We doen al het andere eerst: we huilen, we voelen pijn, we manipuleren situaties, we streven naar beter, we volgen opleidingen, we doen dit en dat. Dat was altijd mijn ervaring.
Maar waar ik naar op zoek was vond ik niet in een nieuwe zonnebril of een prachtig nieuw appartement, of wat dan ook. Uiteindelijk ging het er om dat ik me iedere dag comfortabel ging voelen in mijn eigen huid en uiteindelijk gaf ik al het andere op.
Toen ontdekte ik wat ik echt nodig had. En ik zou voor geen goud terug gaan. Ik kan niet terug gaan.

Ik: Nee, het antwoord is gewoon niet buiten onszelf te vinden, alleen in onze binnen wereld.

Sean: En hoe kan dat ook als alles buiten onszelf zo veranderlijk is. Alles verandert constant.
Het ene moment vindt de ene persoon je aardig en de andere persoon niet. De ene persoon vind je vandaag aardig en morgen weer niet.
Daarom zijn er zo veel mensen met angsten en spanningen in de wereld. Omdat we zo afhankelijk zijn van wat er om ons heen gebeurd terwijl dat altijd aan het veranderen is.
Je kan dat niet bijhouden. Het zal je letterlijk gek maken.
Zo veel mensen worden gek omdat we willen dat mensen ons aardig vinden. Echt gekkenwerk.

Ik: Ja, dat is gekkenwerk. We moeten echt van onszelf houden en dan maakt het niet echt uit wat de wereld denkt. Omdat het dan OK is.

Sean: Er zijn zo veel mensen die zeggen: Hou van jezelf en mensen zullen ook van jou houden.
Ik zeg: hou van jezelf en ‘whatever.’
Niet: Ik hou van mezelf zodat anderen van me houden.
Maar: ik hou van mezelf zodat ik van mezelf hou.
Het is niet de taak van anderen om van mij te houden. Ik kan dat aan niemand vragen.
Het is mijn taak om van mij te houden en wat hun taak is, dat is niet mijn zaak.

Ik: Nee, het is niet eens onze zaak of ze van zichzelf houden.

Sean: En daarom vond ik het interessant wat je eerder zei over mensen die hun werk creëren rond wie ze zijn. Omdat het niet als mijn taak voelt om mensen te helen.
Ik voel dat het mijn taak is om een voorbeeld te zijn voor anderen en dat is alles wat ik ooit wil doen.
Het is mijn taak om een voorbeeld te zijn voor anderen zodat ze toestemming voelen om te helen als ze zien dat ik mijn leven leid. Dat is heel belangrijk voor me.
En daarom vind ik het leuk om zo authentiek te zijn.
Want er zijn een heleboel spirituele mensen, prachtige spirituele leraren, die op een bepaalde manier leven. Ze zijn vegetarisch, drinken geen koffie en doen iedere dag aan yoga. Dat is niet mijn verhaal.
Ik hou van koffie.

Ik: ja ik ook! (Ik weet dat we allebei een liefde hebben voor Starbucks)

Sean: Ik hou er van om te gaan dansen en ik hou van rap-muziek.
Ik wil mijn leven vermengen met spiritualiteit, niet mijn leven in de steek laten voor spiritualiteit.
Ik denk dat er veel mensen op zoek zijn naar toestemming om onszelf te zijn omdat veel mensen zich schuldig voelen als we ons tot spiritualiteit wenden en we blijven al die “aardse” dingen doen.
Ze hebben het gevoel dat ze ‘slechte spirituele personen’ zijn.
Ik doe niet iedere dag aan yoga. Ik mediteer niet iedere dag. Ik eet nog steeds vlees. Spiritualiteit heeft daar niets mee te maken. Integreer spiritualiteit in je leven, maar laat je leven niet in de steek.

Ik: Ja, ik snap dat helemaal. Een van mijn boodschappen is ook dat je moet doen wat goed voelt voor jou en je niet schuldig te voelen voor de dingen die je doet.
Ik denk dat het een van je meest krachtige boodschappen is, dat alles OK is zoals het is. Jij bent OK precies zoals je bent! Precies goed!

Sean: Ja, precies goed! Je bent goed zoals je bent, precies zoals je bent.
En vindt daar vrede in.
Ik ken geen andere manier om gelukkig te zijn.
Weet je: dit is wie ik ben, dit zijn de keuzes die ik heb gemaakt: goede keuzes en slechte keuzes, goede beslissingen en slechte beslissingen. Er zijn mooie dingen gebeurd en er zijn slechte dingen gebeurd. Dat is wie ik ben. En dat is geweldig en fantastisch. Ik ben een optelsom van al die dingen. En ik mag daarmee de wereld betreden, wat een eer! (Hier moeten we allebei om lachen)

Ik: En hoe ga je om met kritiek van mensen die vinden dat je te positief bent?

Sean: Als mensen tegen me zeggen: “Je bent te positief.” Dan zeg ik: “Dank je wel dat het je opvalt.” Weet je, ik oefen, ik mediteer en ik lees boeken. Dit vraagt om doorzettingsvermogen.
Het is geweldig als het mensen opvalt. Als mensen zeggen: je kan niet altijd zo gelukkig zijn dan zeg ik: “Ik ben ook niet altijd zo gelukkig, ik ben soms ook verdrietig. Maar ik ben gelukkiger dan ik was en dat is alles wat belangrijk is voor me. Dat is voldoende. Dat is genoeg.

Ik: Wat zijn je plannen en doelen voor de toekomst?

Sean: I hou van alles wat met spiritualiteit te maken heeft. Ik hou van psychologie, hoe we een beter leven leiden en wat daar voor nodig is. Ik heb daar in Hong Kong al een glimp van mogen opvangen. Ik wil meer reizen en mezelf onderdompelen in andere culturen om te kijken hoe mensen over de hele wereld gelukkig worden.
Ik zou het te gek vinden om een paar maanden hier in Amsterdam te wonen omdat iedereen zo chill is. Dan zou ik een boek schrijven over hoe je chill kan zijn.
Ik zou het te gek vinden om een paar maanden in India te leven en een boek te schrijven over meditatie.
Ik wil mezelf compleet onderdompelen in spiritualiteit en het ontdekken en onderzoeken. Voor altijd!

Ik: Ja, follow your bliss.

Sean: Ja, ik zou met liefde meer boeken schrijven. Ik zou heel graag een serie willen maken.
Het onderwerp: ‘hoe mensen vreugde vinden,’ loopt als een rode draad door mijn leven. Omdat IK het wil weten.
Het zit niet in mij om te zeggen: ik mediteer, ik ben een spiritueel leraar, ik heb alles ontdekt, dus kom naar me luisteren omdat ik een guru ben. Nee, nee, nee, nee.
Het is meer: ik ben iemand die heel graag wil begrijpen hoe we vreugde vinden en ik zou naar het einde van de aarde reizen om dat te ontdekken en dat is waar ik nu mee bezig ben.
Ik wil alles leren wat ik kan leren over vreugde en geluk.

Ik: En ik denk dat je al een heel eind op weg bent.

Sean: Dank je wel!

Ik vraag Sean hoe oud hij is. Hij vertelt me dat hij net 26 is geworden en zijn verjaardag in Amsterdam heeft gevierd met vrienden. Hij heeft een boel leuke dingen gedaan.
Ik vraag hem hoe oud hij was toen hij naar Hong Kong ging, de plek waar zijn spirituele reis is begonnen. Hij zegt dat hij 22 was en dat hij That Guy who Loves the Universe werd op zijn 23e.
Ik vertel hem dat ik dat geweldig vind, want dat is maar een paar jaar geleden. Kun je je voorstellen welke mogelijkheden er nog allemaal op hem wachten?
Ik vertel Sean dat ik zijn visie op het leven totaal begrijp. Ik ben net vorige maand gestopt met mijn baan in loondienst om mijn hart te kunnen volgen. Ik ben heel enthousiast om te onderzoeken wat er gebeurt als je bepaalde banden doorsnijdt en jezelf helemaal overgeeft aan het Universum.
Sean reageert heel enthousiast op deze boodschap.

Ik vraag Sean of zijn boodschap zich heeft ontwikkeld de afgelopen jaren.

Sean: Het heeft zich zeker ontwikkeld. Ik wilde eerst meester worden in leven, om het zo maar te zeggen en dat aanbieden als een manier om gelukkig te worden. Zoals: Dit is de Guy who Loves the Universe- methode, doe met met mee.
De afgelopen jaren heeft het zich ontwikkeld. Alles wat ik kan doen is mijn verhaal delen.
Alles wat ik kan doen is mijn voorbeelden delen, mijn fouten en ongelukken. Ik wilde een beeld van mezelf schetsen als iemand die een fantastisch, gelukkig leven leidde. Maar nu wil ik mijn leven gewoon presenteren als: leven.
En dat is zeker een hele ontwikkeling van waar ik vandaan kwam.
Het is heel interessant want als ik terug kijk naar de eerste hoofdstukken van mijn boek die ik 3 jaar geleden schreef, was het erg “Hoe het moet.”
Bijvoorbeeld: hier zijn 3 meditaties die je kan doen, zo moet je jezelf overgeven, stap 1,2,3.
Maar nu is het vooral: hier is mijn verhaal. Dit is wat ik heb geleerd. Hier zijn mijn gedachten. Hier is waar ik er naast zat …. probeer het zelf maar.

In het begin van het boek staat ook een disclaimer: Ik ben geen guru. Ik ben gewoon een jongen die houdt van alles wat spiritueel is. In dit boek vind je veel lessen, ik vertrouw er op dat je ze gebruikt zoals je dat zelf wil.
Op dat punt ben ik nu belandt en daar wil ik graag blijven. Want ik wil niemand een standaard manier van leven aanbieden. Hoe kan dat ook? Dat voelt als een enorme druk.

Ik: Dat is ook niet mogelijk want je neemt een beetje hier vandaan en een beetje daar vandaan en dan maak je er iets van dat past bij jezelf.

Sean: Ja. Ik blijf gewoon mijn verhaal delen: fouten en geweldige dingen. En dat doe ik heel erg graag!

En tot dusver vind ik het te gek om Sean zijn reis te volgen. Ik adviseer iedere Universe-lover om Sean te volgen op Facebook. Zijn posts zijn uplifting en authentiek. Ik heb het gevoel dat we nog veel meer van hem zullen gaan horen.
Sean zijn boek is op dit moment zijn weg aan het vinden naar een Uitgeverij en ik kan niet wachten om het te lezen. Als de rest van het boek zo goed is als het einde dan ga ik dit boek geweldig vinden!

Ik bedank Sean hartelijk voor het interview en voor het delen van zijn inzichten.

Wil je meer leren over That Guy who Loves the Universe?
Bezoek Sean’s site HIER.
Of volg hem HIER op Facebook.