Ik ben het boek “Screw it let’s do it” van Richard Branson aan het lezen. Nou ja, luisteren via Amazon Audible.
In zijn boek vertelt hij over een van zijn motto’s:

“Have fun and the money will come.”

Wat een krachtig motto is dat! En het is zo inspirerend om te horen over de “risico’s” die hij neemt.
Als hij iets wil, dan gaat hij er voor. Als iets goed voelt, dan beweegt hij hemel en aarde om het te realiseren.
Ik zet risico’s tussen aanhalingstekens want als je het spoor van vreugde volgt in je leven, kun je eigenlijk nooit het verkeerde pad nemen.

Als je het spoor van vreugde volgt, dan ben je totaal afgestemd op alles wat je van binnen bent en op alles waar je naar verlangt in je leven.
Dit spoor van vreugde zorgt er voor dat je vrij kan creëren en dat je levensdromen echt kan laten uitkomen.

Ik merk dat nu zelf ook in mijn eigen leven. Ik ben op het moment dat ik dit schrijf een paar dagen gestopt met mijn baan in loondienst en ik ervaar zo ontzettend veel vrijheid en vreugde.
Richard Branson zegt ook: het leven is gewoon te kort om dingen te doen die je niet echt wil doen. Hoeveel mensen gaan er wel niet iedere dag naar een baan waar ze eigenlijk niet willen zijn? Ik heb dat zelf ook jaren gedaan. Maar wat is het heerlijk dat ik nu precies kan doen wat ik zelf wil doen.
Ik kan met eerlijkheid zeggen dat ik letterlijk van de ene op de andere dag in een totaal andere wereld ben gestapt.
Betekent dat dan dat ik de hele dag niets doe? Nee, mijn bedrijf is een meer dan Full-time baan. Maar wel een waar ik heel heel, heel erg gelukkig van wordt.
Ik heb er ook maanden naar toegeleefd. Ik heb me afgestemd op wat ik wilde bereiken en op het leven dat ik wilde leven en ik heb keihard gewerkt om mijn bedrijf op te zetten.
Maar nu is de beloning nog groter dan ik me voor kon stellen!
Ik voel me nu als een geweldige, creatieve, vibrerende magneet die alleen maar mooie dingen op haar pad aantreft. Hoe cool is dat?

Ik geloof Richard Branson als hij zegt dat het geld volgt als je vreugde creëert in je leven.

Ik vertrouw er op dat, als ik mijn pad van vreugde volg, dat het Universum voorziet in al mijn behoeften.
Vinden sommige mensen het naïef en onverstandig? Misschien, maar ik voel me er heel erg goed bij. Het voelt zo goed om te kiezen voor jezelf en de creatieve energie optimaal te laten stromen!