Ik heb deze week het korte boekje “Say the Magic words: two simple words that make the law of attraction actually work” gelezen via Amazon Kindle.
De schrijfster van het boekje is Catherine Brodie.
Ik was erg onder de indruk van de inhoud van het korte boekje en ik wil heel graag met jullie delen wat die magische woorden zijn en wat de invloed van die woorden kan zijn op ons leven en op ons manifestatieproces.

Free Happy Woman Enjoying Nature. Beauty Girl Outdoor. Freedom c

De woorden zijn heel simpel.

Natuurlijk …. want de beste dingen zijn heel vaak simpel.

Er wordt vaak gezegd dat als je de Wet van Aantrekkingskracht maximaal voor je wil laten werken zal je je verlangens kenbaar moeten maken alsof ze al gebeurt zijn.
Je moet de vibratie van je verlangen tot leven wekken en dat kan je het beste doen door de woorden ik ben.
Als je alleen de woorden ik wil of ik wens gebruik, dan geef je eigenlijk aan, aan het Universum dat je hetgeen je wil nog niet hebt.
Natuurlijk heb je het nog niet op fysiek niveau, maar op energetisch niveau ben je ook nog geen match met hetgeen je aan wil trekken.
De woorden ik wil plaatsen een wens letterlijk buiten jezelf en vaak ook buiten je bereik.

Catherine verwijst naar de letterlijke vertaling van willen.
Want wat betekent willen nu eigenlijk?

Je hebt iets nodig en je verlangt ergens naar. Maar op dit moment heb je het nog niet. Willen verwijst naar een tekort van, naar een staat van gebrek en armoede.

En als je je al eerder verdiept hebt in het proces van manifestatie en in de Wet van Aantrekkingskracht, dan weet je dat een geloof in tekorten meer tekorten in je leven brengt.

Dus: zeggen manifestatie-experts je moest de woorden Ik ben gebruiken.

Stel: je wil meer overvloed in je leven. Dan zeg je dus niet: ik WIL overvloed. Want hiermee geef je aan dat je het nog niet hebt en dat het niet binnen je bereik is.
Dan zeg je tegen jezelf: ik BEN overvloedig. Want Ik ben zijn krachtige woorden als het aankomt op het manifesteren van wat je wil. Ik ben verwijst ook wel naar Goddelijke creatie.

Maar als je niets eens genoeg geld hebt om je rekeningen te betalen dan kan dat op je onderbewustzijn overkomen als een dikke vette leugen om ik ben overvloedig te zeggen.

Je hebt dan de neiging om tegen jezelf te zeggen: “Ik ben overvloedig? Ik ben helemaal niet overvloedig. Ik heb niet eens geld om mijn rekeningen te betalen. Wat een onzin dit.”

En voor je het weet ben je weer terug bij af: je legt je er bij neer dat overvloed niet voor jou is weggelegd. Want die Wet van Aantrekkingskracht die werkt echt niet.

En dat is dus jammer. En Catherine heeft dit zelf ook ervaren en daarom is zij op zoek gegaan naar een manier om positieve affirmaties te creëren die wel bij je passen.
Affirmaties die je een goed gevoel geven, die visie en focus creëren en die positieve boodschappen geven aan je onderbewustzijn.

Wat zijn dan haar magische woorden?

Ik kies ….

Dat zijn de magische woorden!

Het lijkt supersimpel maar ik heb het nu een paar dagen uitgeprobeerd en het werkt echt goed.
Door mijn gevoeligheid is het voor mij makkelijk om energie te lezen.
Ook ieder woord en iedere zin draagt een energie in zich.
En de energie van Ik kies is inderdaad magisch. Want je geeft op een hele bewuste manier richting aan energie. Hierdoor kan energie shiften en kan je werkelijke veranderingen in je realiteit te weeg brengen.

Als Ik ben een stap te ver is, word ik kies vanaf nu je beste vriend.

Een voorbeeld:

Mijn man, mijn dochter en ik zijn vorige week aangekomen in Turkije. Het was erg laat toen we aankwamen. Het was rond middernacht. We kwamen als een van de laatste uit het vliegveld (een heel klein vliegveldje waar maar maximaal 3 vliegtuigen konden landen.)
Toen bleek dat ze ons ook nog eens vergeten waren op de lijst te zetten voor de bus. Alle bussen waren vol en er was geen plek meer voor ons.
We hadden van anderen gehoord dat we nog ruim 2 uur moesten reizen naar ons hotel (bijna 3 als de bus vaak moest stoppen.) Dus we begonnen ons een beetje zorgen te maken.
Amy was ook nog eens erg moe aan het worden en lag al bijna te slapen op de koffer.
Dat is zo’n moment dat de stress in je lichaam schiet en je je verschrikkelijk druk kan gaan maken.
Maar Bob en ik zeiden tegen elkaar. Nee, laten we maar rustig blijven. Het zal wel ergens goed voor zijn. Toen spraken we uit naar elkaar dat we er gewoon voor kozen om op een zo prettig mogelijke manier zo snel mogelijk in ons hotel aan te komen en lieten het los.
Een paar minuten later werden we in een klein busje geplaatst, waar nog precies 2 plekjes vrij waren. Bob kon voorin naast de chauffeur gaan zitten.
We waren denk ik een uurtje aan het rijden voordat we het eerste hotel bereikten. En dat was ons hotel. Hoe grappig was dat? We hadden geen idee want we dachten dat we als laatste afgezet zouden worden.
Maar aan de andere kant voelden we ook dat we zelf met onze energie deze gebeurtenis hadden beïnvloedt.

Ik nodig je uit om komende week eens aan de slag te gaan met de woorden ik kies.
Maak bewuste keuzes.
Kies wat je wil ervaren en laat het Universum vervolgens regelen hoe alles in elkaar past.

Kiezen geeft zoveel kracht!

Ik ben heel benieuwd of deze methode werkt voor jullie. Als je hebt geëxperimenteerd met deze methode en je behaalt successen, laat dan een berichtje achter in de comments op mijn blog ter inspiratie voor anderen!