Voor mij is dromen verwezenlijken een onmisbaar element in een spirituele lifestyle. Je geeft je ziel de ruimte om te groeien en alles uit het leven te halen wat er in zit.
Maar dromen realiseren doe je niet in een dag. Als je je dromen wil leven vraagt dat om moed, doorzettingsvermogen en een flinke dosis inspiratie.
In deze blog wil ik daarom graag mijn top 5 tips met je delen om jouw dromen te realiseren.

Tip 1: Je dromen zijn nooit onrealistisch. Schuif je dromen nooit zonder meer aan de kant. Dat intense verlangen dat je diep van binnen ervaart betekent iets. Dat verlangen zit er niet voor niets.
Ken je de uitspraak: “Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.”
Deze krachtige uitspraak van Napoleon Hill voelt voor mij als volledige en complete waarheid.

Het leven speelt geen kwaadaardige spelletjes met je door je een diep, intens verlangen te geven en vervolgens te grinniken: “haha, droom maar raak, maar het zal nooit gebeuren voor je.”
Nee: je meest intense verlangens kunnen realiteit worden.
Dat het soms niet gebeurt op het moment en op de manier dat jij voor ogen hebt is een ander verhaal. Uitkomsten kun je nooit manipuleren. Hou vertrouwen dat je dromen uit kunnen komen en dat het Universum alles in het werk stelt om jou te helpen daar te komen waar je wil zijn!

Zen Stones over wooden desk, abstract environmental backgrounds

Tip 2: Weet dat je nog verder kan reiken dan je nu al doet!
Het is zo ontzettend menselijk om onszelf kleiner te houden dan we in werkelijkheid zijn.
Op spiritueel niveau is het eigenlijk heel simpel: we zijn allemaal oneindig krachtige spirituele wezens die op een prachtige manier wonderlijke dingen in ons leven kunnen creëren.

Maar wat houdt ons dan tegen om dat niet te doen?
Onze eigen beperkende overtuigingen die gebaseerd zijn op onze meest basale en meest wezenlijke angsten. Maar in het grote plaatje zijn die angsten een illusie. En zodra je voorbij de illusie kan kijken en je eigen Goddelijke kracht kan ervaren, gaan er deuren voor je open die altijd gesloten zijn gebleven.
Geef jezelf dus toestemming om je volledige ruimte in te nemen en vraag hierbij spirituele leiding.

Tip 3: Verzamel mensen om je heen die je steunen en die in je geloven.
Het kan ontzettend krachtig werken om mensen om je heen te verzamelen die in je geloven en die je steunen in alles wat je wil bereiken, no matter what.
Wees je hierbij ten volste bewust dat je support systeem niet alleen uit fysieke mensen hoeft te bestaan. Er staat een hele spirituele wereld tot jou beschikking om jou te helpen op het pad naar je hart. Vraag dus om hulp! Vraag om leiding en vertrouw dat Engelen, God en het Universum jou helpen om je doelen te bereiken.
Laat geen dag voorbij gaan (of misschien zelfs geen uur) dat je jouw wensen kenbaar maakt en Goddelijke leiding inschakelt. Dit zal echt een groot verschil maken in je leven, als je dit tot nu toe nog niet doet.

Tip 4: Volg altijd je gevoel.
Ik zei laatst tegen een vriendin: “Als het goed voelt, doe je het, als het niet goed voelt, doe je het niet.”
“Ja, eigenlijk is het echt zo simpel hè?”Antwoordde ze.
Ja. Het is echt zo simpel.
Natuurlijk zullen er wat nuances zijn maar in grote lijnen werkt het echt zo.
Soms voelen dingen goed en zal het toch niet de uitkomst hebben waar je op hoopte. Maar in het grotere geheel zal er altijd een reden voor zijn. Later zal die reden duidelijk worden voor je.
Als iets goed voelt, doe het dan gewoon. Ook al zie je de logica van een actie of een pad nog niet in.
Als iets niet goed voelt, doe het dan niet. Misschien is de tijd nog niet rijp, of misschien is er een andere weg die je brengt waar je wil zijn.
Soms is het angst die je blokkeert. Kijk dan hoe je hier voorbij kan komen door te onderzoeken wat je angst precies is en hoe je deze kan doorbreken.

Tip 5: Geef nooit op!
Ja, inderdaad: DE open deur.
Zonder volharding en een bijna naïef vertrouwen in jezelf en je droom, is er geen droom.
Blijf dus geloven!
Blijf vertrouwen houden dat zolang het verlangen er is, er nieuwe wegen geopenbaard zullen worden.
Zolang het verlangen er is, ben je nog in het leerstadium. Op mentaal niveau ben je kennis aan het vergaren en op energetisch niveau ben je je af aan het stemmen op de frequentie van je droom zodat je deze kan manifesteren in je leven.
Vertrouw op het proces dat zich op dit onzichtbare niveau afspeelt.

Ik hoop dat ik je in deze blog een paar krachtige handvatten, inzichten of in ieder geval reminders heb kunnen geven om jezelf toestemming te geven om iedere dag je dromen na te streven.
Ben je er klaar voor om een grote stap te maken om je dromen te verwezenlijken? Of heb je nieuwe energie nodig als je al bezig bent je dromen te realiseren?

Wordt dan lid ben mijn Geld is Liefde Community. Lees er HIER alles over.