Graag wil ik een inspirerend filmpje met jullie delen. Ik kan 20 blogs schrijven over waar Jim Carrey in dit filmpje over praat. Ik vind hem een fascinerende man met een inspirerende visie op het leven.
Een visie die ik deel met hem.

In de eerste minuut van het filmpje spreekt hij uit dat het op een dag tot hem doordrong dat het leven feitelijk een illusie is. Ik denk dat veel mensen die mijn blog lezen al op het punt zijn aangekomen dat ze dat inzicht ook tot zich hebben gekregen.
Ik las het in een van de Seth boeken (door Jane Roberts.)

De betekenis van deze woorden “Het leven is een illusie” drong in een enkele seconde diep door in mijn bewustzijn en ik wist op intuïtief niveau dat dit waar was. Dit was mijn waarheid.
Ook al gaat het tegen alles in dat we hebben geleerd op school, wat we dagelijks mee krijgen in de maatschappij en wat ik altijd als waarheid heb beschouwt.

Gadi Sagar (Gadisar), Jaisalmer, Rajasthan, India, Asia

Het besef dat het leven een illusie is heeft mijn leven in een klap verandert.
Het opende deuren voor me die tot dan toe altijd dicht hebben gezeten.
Het bracht me het besef dat we nooit vastzitten in een situatie.
Het bracht me het besef dat we allemaal de vrijheid hebben om ons leven te creëren zodat het het beste bij ons past.

Natuurlijk ervaren we het leven als echt maar het is een illusie in de zin dat we niet alleen waarnemen wat er is gecreëerd maar dat we met name creëren wat we waarnemen.

Wij creëren ons leven en dat van de wereld waarin we leven door intentie, door focus en door visualisatie.

Alles is dus aan verandering onderhevig en we kunnen de werkelijkheid opnieuw vorm geven door onze intentie en focus te veranderen.

Het vraagt om veel eigen verantwoordelijkheid om in het leven te staan met de visie dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor wat er in de wereld gebeurt. Niemand kan zijn handen ergens vanaf trekken!
Maar de wetenschap dat HET leven een illusie is en dat er alleen het leven is dat we zelf (co-)creëren geeft meer vrijheid dan we ooit gehad hebben en wat we met onze beperkte mentale geest ooit voor mogelijk konden houden.
Want we hebben allemaal de vrijheid om intenties de wereld in te helpen en we hebben allemaal de vrijheid om door middel van focus deze intenties vorm te geven zodat ze op fysiek niveau gemanifesteerd worden.

Gelukkig zijn er steeds meer mensen die dit weten. Er zijn steeds meer mensen die de onmetelijke kracht die we ALLEMAAL bezitten voelen en inzetten om een beter leven en een mooiere wereld te maken.
De Wet van Creatie kunnen we dan ook zien als een van DE ultieme Spirituele Oplossingen voor de problemen die we ervaren in ons leven.

Ik weet het en Jim Carrey ook! Laat je inspireren door zijn woorden want hij heeft gelijk: het voelt geweldig om je mee te laten voeren door de fantastische flow van het leven!