Omarm ze, leef ze en kies degene die op ieder moment goed bij jou passen.
Ga mee met wat natuurlijk voelt voor jou.

Het kan wel eens verwarrend zijn om je weg te zoeken in alle tegenstellingen die je iedere dag op je pad treft. Ik lees veel over persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei en het komt altijd weer op hetzelfde neer:

We hebben allemaal onze eigen waarheid.

We hebben allemaal onze eigen verwachtingen van het leven.
We hebben allemaal onze eigen unieke visie op het leven.
De een gedijd goed in chaos, de ander heeft behoefte aan orde en structuur en soms hebben we behoefte aan orde ten midden van de chaos.
De een heeft er behoefte aan om zijn leven in eigen handen te nemen, de ander kiest er voor om van dag tot dag te leven en zich helemaal over te geven aan hoe het leven zich aandient.
De een ziet het totaal ervaren van het leven vooral in DOEN, de ander in ZIJN, de meeste mensen in allebei.

We kunnen onze visie over het leven delen met anderen, maar het is aan de ander om te bepalen of hij het integreert in zijn persoonlijke waarheid of dat hij er voor kiest om toch een andere kant op te gaan.
De waarheid is namelijk dat we onmogelijk kunnen bepalen wat de beste weg is voor een ander. Want we vergelijken deze weg altijd met wat we zelf nodig hebben en wat voor ons belangrijk is. Maar we zijn nu eenmaal allemaal verschillend en we komen altijd het verste om het zelf van de ander te accepteren, precies zoals het is.

sunset on the beach and empty wooden deck table.

Het grappige is dat je ook over deze visie weer eindeloos kan discussiëren omdat mensen namelijk ook veel raakvlakken en overeenkomsten hebben.
Maar dat is dus het mooie. Je kan en mag zelf bepalen hoe je de wereld ziet. Daar zijn geen restricties in.

Maak dus jouw eigen keuzes, uit liefde voor jezelf en de wereld om je heen.
Duik diep in je gevoel en laat je intuïtie je de weg wijzen. Je intuïtie weet feilloos welke wegen je moet bewandelen om het dichtste bij jezelf te blijven.

Want daar gaat het uiteindelijk om: de volheid ervaren van alles wat jij bent.
Een magisch gevoel dat je op de sneltrein zet naar momenten van puur geluk.