Iemand heeft me vorig jaar eens gevraagd een gastblog te schrijven met als thema: “mild zijn voor jezelf.” Het is er nooit van gekomen om deze blog te plaatsen. Ik moest gisteren opeens aan deze blog denken en besloot dat hij te leuk was om nooit gelezen te worden, vandaar dat ik hem nu op mijn eigen site plaats. Om jezelf Spiritueel en op alle andere vlakken van je leven ten volste te kunnen ontwikkelen, moet je altijd eerst van jezelf houden. Pas dan kun je alles van jezelf delen met anderen.

Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om over dit thema te schrijven.
Ik vind het namelijk heel belangrijk om mild te zijn voor jezelf.
Maar niet alleen dat, ik vind het heel belangrijk om lief te zijn voor jezelf.
En niet alleen dat, ik vind het ook heel belangrijk om echt van jezelf te houden.
En niet alleen dat, ik vind het belangrijk om jezelf als de meest belangrijke persoon op deze aarde te zien.

Egoïstisch? Nee, allesbehalve dat. Je helpt mensen het meeste door alles te zijn wat je kan zijn, om de beste versie van jezelf te zijn. Dan kun je anderen ook het beste van jezelf geven.
En de beste versie van jezelf wordt je door van jezelf te houden, jezelf als een prioriteit te zien, je dromen te realiseren en jouw volledige potentie te benutten.

Happy young woman with colorful latex balloons

En van jezelf houden betekent ook dat je mild bent voor jezelf.
Dat betekent dat je jezelf kan vergeven en zelfcompassie toont.
Dat betekent dat je goed voor jezelf zorgt en lief bent voor jezelf; dat je jezelf met alle klasse behandelt die je verdient.
Ik ben me er ten volste van bewust dat dit voor de meeste mensen een grote uitdaging is.
We zijn geneigd om streng te zijn voor onszelf, om onszelf te pushen, om altijd klaar te willen staan voor anderen.
We willen niemand teleur stellen, maar in dat proces vergeten we soms wat we zelf nodig hebben om gelukkig te zijn.

Maar om ons beste leven mogelijk te creëren en alles voor een ander te zijn wat we kunnen zijn moet er een absolute prioriteit zijn in ons leven: onszelf zo goed mogelijk voelen.
Dat betekent contact maken met de Liefde, vreugde en de dankbaarheid die van nature door je heen stroomt.
Al die Liefde, vreugde en dankbaarheid richt je eerst naar jezelf om hier vervolgens moeiteloos anderen in mee te nemen.
Iedere dag is een keuze voor jezelf, een keuze om jezelf het beste te geven, om jezelf alles te geven wat je nodig hebt. Dan zul je zien dat de dingen steeds makkelijker voor je gaan.
Want als jij jezelf alles gunt wat je verdient en dan kom je terecht in de flow van het leven.
Dan ervaar je hoe moeiteloos het leven kan zijn.
Dan straal je en deze prachtige energie is voelbaar voor mensen. Deze energie maakt hen net zo gelukkig als het jou maakt.

En misschien zijn er mensen die je jouw geluk niet gunnen. Als je nieuwe fases van je leven ingaat komen er altijd momenten van afscheid. Maar het leven is niet bedoelt om jezelf ongelukkig te maken omdat een ander zich niet op zijn gemak voelt bij jouw stralende zelf.
Nee: jouw leven is bedoelt om jezelf ten volste te ervaren. Dus neem vandaag nog een eerste stap om mild voor jezelf te zijn.
Ik nodig je uit om vandaag lieve dingen voor jezelf te doen. Geef jezelf complimenten, neem een lang warm bad, maak een prachtige strandwandeling, doe iets wat al tijden op je lijstje staat, koop iets moois voor jezelf, kijk in de spiegel en bewonder jezelf. Kortom: doe iets voor jezelf waarbij je gaat stralen in de wetenschap dat jij dit voor jezelf mogelijk hebt gemaakt.
Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen hiermee. Laat het weten via een reactie, facebook of twitter.