Volgens de Hawaïaanse healingtechniek Ho’oponopono zijn er slechts 2 componenten nodig die kunnen zorgen voor waar succes.

1. Je heelt oude patronen en beperkende herinneringen.
2. Om zo ruimte te geven aan de stroom van pure inspiratie.

Ik ben fan van de methode en heb al eerder een blog geschreven over Ho’oponopono. Lees deze hier: https://maartjekoper.nl/4-zinnen-die-je-leven-kunnen-veranderen/

Het uitgangspunt van de theorie is dat ieder probleem dat je tegenkomt mogelijkheden geeft voor heling. Iedere heling brengt je vervolgens dichter in de buurt van jouw Zero Point. En vanuit dit Zero Point is er plaats voor Goddelijke inspiratie.

iStock_000000625040XSmall

Hoe werkt dat precies?

Bij iedere interactie, observatie of gebeurtenis waarbij je negatieve energie ervaart voortkomende uit zichzelf repeterende patronen en herinneringen stel je jezelf de vraag: “wat is het in mij dat deze situatie creëert?”
Het uitgangspunt is dat je 100% verantwoordelijkheid neemt voor iedere situatie. Zo breng je jezelf in de positie om deze energie te kunnen helen.

Je stopt de automatische processen van oordeel, angst en schuld die zich voltrekken en je heelt deze blokkerende en beperkende energie.

Dit doe je door de volgende zinnen te zeggen:
Ik hou van je. Het spijt me. Vergeef me. Dank je wel.

Dit doe je net zolang totdat je voelt dat de energie zich transformeert. Dit kan minuten duren, maar soms ook uren of misschien dagen. En soms moet je vaker dezelfde lessen tegenkomen om oude patronen te kunnen helen.
Je kan voelen dat de energie opgeschoond wordt als je Liefde, dankbaarheid en verantwoordelijkheid uit.
En met deze schone, pure, Goddelijke energie is er pas echt ruimte voor geïnspireerde actie.

Als de blokkerende energie is geheeld ben je in staat om situaties en mogelijkheden te zien door de ogen van het Goddelijke.
En dan kun je ieder probleem leren zien als een gift om te groeien en oude patronen te helen.

Op alle gebieden van je leven zal je de voordelen ervaren van de transformerende effecten van heling.
Vanuit de Goddelijke staat (Zero state) die je bereikt na heling ben je in staat om creatieve en positieve energie moeiteloos en vrij van weerstanden door je heen te kunnen laten stromen.
In deze staat is er alleen maar ruimte voor 100% pure inspiratie.
Dan kun je creëren vanuit jouw bron en de Liefde waarmee je dit doet zal voelbaar zijn voor anderen.
Daarom is heling en daarmee het transformeren van deze energie zo belangrijk. In deze Goddelijke staat is alle inspiratie en potentie vrij beschikbaar voor je. Dan kan het Goddelijke ons inspireren om datgene te doen waarvoor we hier gekomen zijn.
Dan kun je de dingen creëren in je leven en dat van anderen die echt het verschil maken.

De theorieën uit Ho’oponopono zijn moeitelijk te bevatten voor de menselijke, logisch redenerende geest. Daarom moedig ik je aan om te experimenteren, het proces vertrouwen en voelen dat en hoe het werkt. Maar vooral om te oefenen en jezelf te trainen. Want met de methode kan wonderlijke resultaten bereiken, maar er is veel oefening en doorzettingsvermogen voor nodig.

Bij het opstellen van deze Blog heb ik me laten inspireren door het boek Zero Limits van Joe Vitale. Echt een aanrader om te lezen als je meer wil weten over Ho’oponopono en de transformerende werking er van.