Het is met onze beperkte verstandelijke vermogen nauwelijks te bevatten hoe het begrip tijd werkt.
Volgens spirituele wetten zijn verleden, heden en toekomst EEN.
Ons fysieke lichaam beleeft tijd als een lineair gebeuren waardoor we het ervaren als iets dat “voorbij gaat.”
Echter ook al zou je leven en onze reis hier op aarde zich werkelijk chronologisch afspelen dan nog bestaan verleden en toekomst feitelijk niet. Alles wat je hebt is dit moment.

Het verleden is niet meer. Het is achter de rug en bestaat alleen nog maar in onze gedachten.
Het verleden is niets meer dan een herinnering die een tekening achterlaat in je energieveld.


Sunflower-clock

En aangezien we onze gedachten en gevoelens kunnen sturen en zo ons energieveld kunnen veranderen, zou je kunnen stellen dat we feitelijk in staat zijn om ons verleden te veranderen.
Er zijn spirituele leraren die aangeven dat door andere gedachten en gevoelens over een situatie in het verleden te creëren, je daarmee werkelijk het verleden verandert.
Als je uitgaat van de theorie van parallelle werelden stap je letterlijk een andere dimensie binnen die resoneert met jouw nieuwe energieveld. Wat je hebt meegemaakt heeft in deze wereld letterlijk nooit bestaan.
Is dat niet wonderbaarlijk om bij stil te staan?

Het is zo gaaf om de grenzen van alles wat mogelijk is op te zoeken en op te rekken.
Daarom houden veel mensen zo van goochelaars, science-fiction films, sprookjes en grensverleggende wetenschap. Het laat ons nieuwe perspectieven zien zodat we nieuwe werkelijkheden kunnen creëren en ontwikkelen.
We zijn hier met zijn allen in fysieke vorm op deze aarde gekomen om ons bewustzijn op allerlei manieren te laten groeien. En dit kunnen we op een geweldige manier doen door de grenzen en mogelijkheden van tijd en ruimte te onderzoeken.

Zoals het verleden een illusie is, is ook de toekomst een illusie.
“De toekomst” zal namelijk nooit arriveren, want als het arriveert is het altijd NU.

Dit moment is dus alles wat je hebt en alles wat er ooit zal zijn.

Dit besef is zo belangrijk want dat zorgt er voor dat je met veel meer bewustzijn in het leven kan staan.
Er zijn zo veel mensen die zichzelf opofferen voor iets wat zij in de toekomst willen bereiken.
Of die zich laten leiden door angsten en zorgen die zij hebben over zaken die in de toekomst mogelijk kunnen gaan spelen.
We houden onszelf dan letterlijk opgesloten in een zelfgebouwde gevangenis van gedachten en gevoelens.

Maar wat houd je tegen om NU een prachtig moment voor jezelf te creëren?
En dan nog een prachtig moment en nog een en nog een?
Voordat je het weet heb je een aaneenschakeling van prachtige, waardevolle en leerzame momenten en leef je een fantastisch leven.
Dan wordt tijd opeens niets meer dan jouw energieveld dat op een hoger niveau gaat vibreren en verder reikt dan je voor mogelijk hield.
Dan verschuift tijd van een lineaire aaneenschakeling van gebeurtenissen naar het grenzeloos expanderen van jouw bewustzijn.

Je hebt zeeën van tijd. Tijd is grenzeloos. Je kunt de tijd niet najagen, want dan glipt het door je vingers en mis je de momenten waarop jouw leven zich vormt. Je mist het huidige moment, je mist het NU.
Laat je dus maar zakken in je lichaam, in je leven en in dit moment. Want daar gebeurt het en daar ligt jouw kracht.
Neem afstand van de realiteit zoals je die op dit moment hebt gecreëerd en keer je aandacht in jezelf. Neem de tijd om te mediteren en te visualiseren hoe jij dit moment van jouw leven vorm wil geven.
Vraag aan je hogere zelf om jouw persoonlijke grenzen van bewustzijn op te rekken en je te helpen je totaal over te geven aan dit moment.
Want dit moment heeft de kracht om de meest prachtige zaken voor jou te laten ontvouwen.

“As soon as you honor the present moment, all unhappiness and struggle dissolve, and life begins to flow with joy and ease. When you act out the present-moment awareness, whatever you do becomes imbued with a sense of quality, care, and love – even the most simple action.” – Eckhart Tolle, The Power of Now.