Het is mijn doel in het leven om te leren echt en waarlijk te leven in plaats van slechts te overleven. Dit is me 10 jaar geleden verteld in een gesprek dat ik had met een spiritueel coach. Dit voelde voor mij direct als waarheid. Nu, 10 jaar later, zie ik nog steeds dat alles in mijn leven in het teken staat om dit doel te bereiken.

Ik zie mezelf als een student van het leven. Ik leer en ik experimenteer. Soms faal ik en probeer ik het opnieuw, soms lukken dingen niet en stel ik mijn koers bij maar meestal beloond het leven mij voor de Liefde die ik in al mijn experimenten leg.

Natuurlijk zijn we allemaal student van het leven. We zijn allemaal op een spirituele reis om onszelf compleet te leren kennen, om de Liefde in het leven en in onszelf te ontdekken en om het leven zo moeiteloos mogelijk te laten verlopen.

En juist het creëren van deze moeiteloosheid is voor veel mensen een grote uitdaging.
Dit werd weer eens bevestigd toen ik afgelopen week op het bezoek was bij het GGZ. Dan kom je onvermijdelijk mensen tegen die met zichzelf in de knoop zitten en letterlijk in gevecht zijn met het leven.
Ooit was ik ook een van die mensen.

10 jaar geleden stond mijn leven ook in het teken van overleven. Ik liet mijn leven regeren door angsten. Dagelijks kwamen er allerlei problemen op mijn pad waar ik geen raad mee wist. Want ik wist niet dat ik die problemen zelf creëerde door mijn vernauwde bewustzijn.
Dagelijks stoeide ik met financiële, sociale en psychische problemen. Ik liep regelmatig vast in mijn werk en ik kampte met verslavingen en depressie. Ik was in een vicieuze cirkel belandt waarbij ik reageerde op de problemen die ik zag en daarmee dus nog meer problemen naar me toe trok.

Inmiddels staat mijn overlevingsmodus uit.
En voor mij is het vergroten van mijn bewustzijn de sleutel geweest om meer vrijheid, geluk en overvloed te creëren in mijn leven.

 
*Het bewustzijn dat alles een is.
 
*Het bewustzijn dat we geboren zijn om ons authentieke zelf te ontdekken en te delen met anderen. In totale vrijheid en in totale zelfliefde.

*En het bewustzijn dat we allemaal ons eigen leven creëren.
 
Ooit zocht ik de antwoorden buiten mijzelf, net als veel andere mensen. Maar alleen in onszelf, op het niveau van ons bewustzijn zijn de echte antwoorden te vinden. Op dit niveau vinden we oplossingen die voor een waarlijke transformatie kunnen zorgen.

Het is mijn levensdoel om mijn bewustzijn steeds verder uit te breiden, om 100% van mezelf te houden en een authentiek leven te creëren in Liefde, vrijheid en overvloed. Want dit versta ik onder echt leven. Leven met een hoofdletter L. En ik voel me onvoorwaardelijk gesteund door het leven om deze doelen te bereiken.

Hoe minder weerstand ik in mijn leven breng, hoe meer ik mee kan varen op de natuurlijke stroom van het leven.  

Ik kan nu oprecht zeggen dat ik met heel mijn hart van het leven hou.
Hoe bewuster ik word, hoe meer ik mezelf met alles wat ik heb aan het leven en aan anderen kan geven.  En hoe groter ook mijn toegevoegde waarde voor anderen is.

Op alle fronten voel ik me tegenwoordig gezegend en ik kan niet wachten om te zien wat het leven me nog meer voor prachtigs te geven heeft.
Ieder cadeau van het leven neem ik daarom ook dankbaar in ontvangst.

ID-100144503

Niemand is voorbestemd om te overleven. Niemand is voorbestemd om te ploeteren en aan te modderen. Dit is iets waar ik van overtuigd ben. Ieder mens heeft een oneindige scheppende kracht in zich. Het is alleen de kunst om te leren hoe je deze kracht aan moet wenden om mooie dingen voor jezelf te creëren. Dan maak je niet alleen je eigen leven maar ook dat van anderen mooier.

Image courtesy of Vichaya Kiatying-Angsulee/ FreeDigitalPhotos.net