We doen allemaal alsof we de waarheid hebben gevonden, inclusief ikzelf. Maar het is slechts EEN visie van EEN bepaald persoon op EEN bepaald moment in tijd.
We kijken naar de wereld door ons eigen unieke filter en er zijn veel factoren die invloed hebben op dit filter. Onder meer: het doel dat je hebt in dit leven, de reis die je ziel maakt en de fysieke ervaringen die je op wil doen in dit leven. En al deze factoren zijn voor iedereen anders.

ID-10039675

En natuurlijk zijn er collectieve waarheden die voor veel mensen de realiteit weergeven, maar het concept DE waarheid, bestaat niet want de nuances zijn voor iedereen verschillend.
Ik zag een keer een interview met Deepak Chopra. Er werd aan hem gevraagd: “Wat weet je zeker in het leven.” Zijn antwoord was: “Niets.”
Want wat je nu zeker denkt te weten, kan over 5 minuten weer anders zijn. Denkbeelden en visies veranderen constant en onophoudelijk.
Alles bestaat uit energie en energie is constant in beweging. Energie kun je sturen, vormgeven en beïnvloeden. Met precies deze energie creëer jij jouw realiteit. En dat doen we allemaal op onze eigen manier.

Moeten we dan nu allemaal nuanceren wat we zeggen omdat we alles op een andere manier kunnen interpreteren?Nee absoluut niet. Dat zou verwarrend werken en ineffectief zijn. We hebben een redenerende geest om zelf te bedenken welke overtuigingen we accepteren en waar we het niet mee eens zijn.
En informatie waar je het niet mee eens bent, omdat het niet in een lijn ligt met jouw persoonlijke waarheidsfrequentie, leg je naast je neer. Je hoeft jouw waarheid niet te forceren omdat een ander zegt dat het beter is voor je, en je hoeft ook een ander jouw persoonlijke waarheid niet op te leggen.
Mensen veranderen voortdurend, maar dan is dit een eigen keuze. Ze veranderen omdat ze open staan voor verandering, omdat hun oude overtuigingen niet meer werken.

Leef dus jouw eigen waarheid. Leer van andere mensen. Luister en kijk aandachtig naar andere mensen maar creëer jouw eigen visie. Een visie die helemaal aansluit bij wie jij bent. Een visie die voelt als jouw waarheid en die in lijn ligt met jouw hogere zelf. Dan zal jij jezelf moeiteloos kunnen uitdrukken, of dat nu met woorden, met gevoel of via een andere vorm van expressie is.

Maar laat ook anderen hun eigen waarheid ontdekken. Je kunt wel denken dat je elkaar begrijpt, maar begrijp je elkaar ook echt? Heb je het echt over hetzelfde? Natuurlijk kun je invoelen hoe een ander iets ervaart, of kun je hierbij refereren aan je eigen ervaring, maar toch kan jouw ervaring nog wezenlijk verschillen van de ervaring van een ander.
Als je dit beseft wordt het makkelijker om je oordelen naar anderen los te laten.
Je kan nooit 100% zeker weten waarom iemand doet wat hij doet.

Aan de ene kant is het natuurlijk erg lastig in de communicatie naar elkaar toe. Maar aan de andere kant is het de brug die we moeten slaan naar elkaar toe.

Wat mij betreft zijn er geen slachtoffers en daders in de wereld. Er zijn alleen maar mensen die met hun eigen proces bezig zijn. Mensen die voor wat voor reden dan ook dit leven zijn aangegaan. Want voor de eeuwige ziel is er niet zoiets als een “slecht” leven. Dan bestaat er alleen maar het leven. Het experiment dat we zijn aangegaan om onze ziel te laten groeien.
En daarom kunnen we nooit oordelen over het proces waarin een ander zit. Het enige dat we kunnen doen is die ander onze Liefde geven, zodat hij sterker en Liefdevoller uit dit proces komt.
En aanvaarden dat iemand anders een andere waarheid heeft. En dat is precies zoals het op dit moment moet zijn. Want ook dat is een ervaringen die we als zielengroep zijn aangegaan omdat we kennelijk op dat gebied toe zijn aan een transformatie.
En dat die transformatie gaat komen is zeker. Uiteindelijk transformeren we naar EEN allesomvattende waarheid: de waarheid die uitgaat van Liefde. Want dat is een waarheid die voor iedereen geldt, dat is de brug die we naar elkaar kunnen slaan.

Image courtesy of tungphoto/ FreeDigitalPhotos.net