Je hoort vaak dat je doelen pas kan bereiken als je compleet onthecht bent van de uitkomst. Het is een van de grondbeginselen van moderne spirituele leringen om je dromen te verwezenlijken.

Het proces van bewuste creatie bestaat samengevat uit een aantal stappen:

  1. Weten en voelen wat je wil bereiken
  2. Je dromen visualiseren
  3. Je zo goed mogelijk voelen om je af te stemmen op de frequentie van je droom
  4. Loslaten en het laten gebeuren
  5. Geïnspireerde actie nemen om je dromen op fysiek niveau te manifesteren

En bij de vierde stap gaat het vaak mis als het gaat om het proces van bewuste creatie. Want hoe kun je iets loslaten wat je zo graag wil? Het is een paradox en een van de lastigste uitdagingen bij het manifesteren van je dromen.
Wat je eigenlijk wil bereiken als het om loslaten aankomt is dat je zo gelukkig bent in het moment, dat het niet meer uitmaakt of je jouw doel wel of niet realiseert.
Je creëert dan een rotsvast vertrouwen dat iedere weg die je neemt de juiste weg is.
Soms is het voor de bewuste geest lastig om in te schatten wat het beste is voor jouw ontwikkeling en dan is er maar een oplossing: je overgeven aan het Universum en in vertrouwen het pad volgen dat zich voor jou ontvouwt.

ID-100150016

Maar hoe doe je dat? Hoe kun je jouw droom in het oog houden, de wens hebben om het te realiseren en je tegelijkertijd zo te onthechten aan de uitkomst dat het bij wijze van spreken niet meer uitmaakt of je jouw droom wel of niet realiseert?
Dat doe je door je vooral te focussen op het proces en niet alleen op het einddoel.
Je laat je ieder moment leiden door wat op dat moment goed voor jou voelt om een goed gevoel voor jezelf te creëren tijdens iedere stap die je neemt.
Dit goede gevoel zorgt voor een hoge vibrationele frequentie. Deze hoge frequentie brengt jou in een staat waarin je het dichtst bij jezelf blijft zodat je alles wat goed voor jou is moeiteloos naar je toe trekt. En in deze staat zal je alleen maar de dingen in jouw fysieke realiteit manifesteren die op dezelfde hoge frequentie zitten als de energie die jij aanbiedt.
En de dingen die je dan manifesteert zijn hoe dan ook goed. Je zult je op deze manier moeiteloos kunnen afstemmen op de frequentie van je dromen zodat ze in jouw fysieke realiteit verschijnen.
Ook als je niet krijgt wat je oorspronkelijk voor ogen had, zul je de dingen manifesteren die precies goed voor jou zijn. Je hebt ze immers aangetrokken vanuit een positieve vibratie.

Maar stel je bewustzijn vernauwd zich en je laat angsten en piekerende gedachten de overhand krijgen, wat ons natuurlijk allemaal af en toe gebeurd, dan nog komen alleen de ervaringen op jouw pad die jouw verder kunnen brengen. Juist vanuit het contrast is weer groei mogelijk.
Alles wat je meemaakt in het leven gebeurt om jou op een hoger plan te tillen. Niets wordt aan het toeval overgelaten.
Je kunt dus het beste opgaan in het proces. Je leeft op dit moment. Dit is het moment waarin je jouw toekomst vormt. Wacht dus niet met gelukkig zijn totdat je jouw doel hebt bereikt. Want het beleven van de glorie van het behalen van een doel is maar van korte duur. Je leeft niet om doelen te behalen, maar je leeft om op te gaan in het moment. En door het vergroten van je bewustzijn kun je in staat zijn om op ieder moment geluk te voelen. Want een mooi leven: dat creëer je immers zelf! Van binnen naar buiten!