“I want to keep doing better and being better at who I am until I fulfill the promise of the miracle that is this life.” – Oprah Winfrey

ID-10052957

De laatste paar weken heb ik mijn eigen onderzoekje uitgevoerd naar het fenomeen wonderen in het kader van een (e)boek dat ik aan het schrijven ben.
Waar ik achter ben gekomen is dat alles mogelijk is. Er zijn geen beperkingen. Er zijn alleen maar oneindige mogelijkheden.

Er is maar een ding dat ons beperkt in een leven vol wonderen; en dat is onze beperkende mindset.
“Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.” “Verlies de realiteit niet uit het oog.” “Blijf maar met beide benen op de grond.”
Zo maar wat uitspraken die bij bijna iedereen wel eens voorbij zijn gekomen. Maar de wereld om jou heen is een reflectie van jouw gedachtes en gevoelens en door dit soort uitspraken te gebruiken, of er in te geloven hou jij jezelf bewust klein. En klein: dat ben je allerminst. In iedereen ligt een grootsheid verscholen.
En we hebben allemaal een diep verlangen om onszelf aan deze grootsheid over te geven.

Ik kan me herinneren dat ik een keer naar een tv programma keek en dat de vraag aan het publiek werd gesteld: “Wie heeft het gevoel dat hij voorbestemd is voor grootsheid?” Twijfelend gingen er steeds meer handen de lucht in.
Ook ik herkende mezelf in de vraag en als ik in het publiek had gezeten, had ik ook voorzichtig mijn hand omhoog gestoken. Maar vooral niet als eerste. Want…. hallo…. dat zeg je toch niet van jezelf? Jawel dus.
Want het gevoel dat je voorbestemd bent voor grootsheid heeft niets te maken met Ego dat zich wil laten gelden.
Het heeft te maken met het realiseren van je volste potentie, met de roep van je ziel.

Iedere cel in je lichaam weet dat je een opdracht hebt te vervullen in dit leven, een spirituele reis.
Jouw bewuste geest is dit misschien vergeten, maar je hogere zelf herinnert je er aan door gevoelens, door een innerlijk weten, door diepe verlangens en door je fysieke realiteit als een wegwijzer te gebruiken.
Iedere ervaring leert je iets. Een les om meer jezelf te worden.
Want hoe dichter je bij jouw bron komt, hoe beter je in staat bent om het leven ten volste te leven.

En natuurlijk zijn de moeilijkste lessen, de lessen die ons het meeste leren. Wat je er uit haalt en hoe je naar een ervaring kijkt, ligt helemaal bij jou. Uit de moeilijkste ervaringen kunnen de meest magische transformaties ontstaan.

Dat maakte een van mijn lieve collega’s me gisteren ook weer duidelijk. Zij heeft een hele heftige periode achter de rug. Ze heeft preventief haar borsten laten amputeren. Als je dit niet persoonlijk hebt meegemaakt kun je nauwelijks bevatten hoe het moet zijn om zo’n beslissing te moeten nemen. Laat staan hoe het voelt om het werkelijk te laten doen. Zo’n ervaring kan er voor zorgen dat je wereld instort. Maar niet bij mijn collega.
Ze vertelde me dat ze jaren met een zwaard van Damocles boven haar hoofd heeft geleefd. Dit had ingrijpende gevolgen voor haar gemoedstoestand en haar mindset. Ze heeft nu het gevoel alsof ze een nieuw leven heeft gekregen. En dit nieuwe leven pakt ze met beide handen aan. Ze heeft gekozen voor zichzelf en voor het leven.
En dit noem ik een wonder. Een wonder dat ze zelf heeft gecreëerd. Door gehoor te geven aan haar diepste verlangen om te leven. Op een ingrijpende manier, dat wel maar ook met een transformerende uitkomst. Met prothesen, maar ook met een hernieuwde energie. En dat vind ik inspirerend, en ik heb het gevoel dat zij met haar verhaal en kracht nog veel meer mensen gaat raken.

Dus of je naar het leven kijkt met een Miracle Mindset heb je zelf in de hand. Ik blijf mijn geest in ieder geval voeden met verhalen over wonderen en de oneindige mogelijkheden die het leven te bieden heeft. En daar hoef je niet ver voor te graven, die verhalen die liggen voor het oprapen. Het enige dat je hoeft te doen is je ogen te openen de intentie te hebben wonderen toe te laten in je leven. Dan zie je de synchroniciteit van het leven. Het leven dat jij voor jezelf creëert door de energie die je uitstraalt.

Creëer jij ook wonderen in jouw leven?

Aangezien ik nog met mijn (e)boek bezig ben, wil ik graag van jullie horen of en waar jullie wonderen zien in je leven. Heb jij al een Miracle Mindset? Wat heb jij nodig om een Miracle Mindset te kunnen ontwikkelen? Stuur me een e-mail of laat een berichtje achter op Facebook of mijn website.

Image courtesy of digitalart / FreeDigitalPhotos.net