ID-1009495

De dromen van vandaag zijn het materiaal van de wereld van morgen.” — Peter Gabriël

We creëren ons eigen leven
Het is een van de boodschappen die ik in mijn blogs keer op keer naar voren laat komen: met onze gedachten onze gevoelens creëren we ons eigen leven.
Onze gedachten en gevoelens zorgen voor de energie die we uitstralen en die energie is verantwoordelijk voor de dingen, mensen en ervaringen die we aantrekken in ons leven.
Individueel creëren we ons eigen leven en gezamenlijk creëren we de wereld om ons heen. Alles is energie en alles is met elkaar verbonden.

Het belang van verbeelding en creativiteit
Als je dezelfde gedachten als altijd denkt en dezelfde gevoelens als altijd voelt, krijg je wat je altijd al hebt gekregen. Als je daar gelukkig en tevreden mee bent, dan is dat natuurlijk perfect. Maar als je er naar verlangt om veranderingen in je leven door te voeren dan zal je wat moeten veranderen aan de manier waarop je denkt en aan je gevoelens. Dan zal je jouw verbeeldingskracht aan moeten wenden om de dingen op een andere manier te kunnen gaan bekijken. Dan zal je nieuwe inzichten op moeten doen om je wereld te verbreden en je blik en gevoelsleven te kunnen verruimen.

“Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal.” – Albert Einstein

De intentie tot veranderen
Iedere verandering begint met het uitspreken van een intentie om te veranderen. Als je vervolgens open staat voor de antwoorden, dan zal je als vanzelf naar de antwoorden worden geleid die voor jou belangrijk zijn.
Als je moeiteloosheid verwacht, zal moeiteloosheid zijn wat je krijgt.
Als je verwacht dat verandering niet mogelijk is, of moeilijk is dan zal je strijd en weerstand krijgen.
Dus ga met een positieve mindset het proces van verandering in.
Stel jezelf de vraag wat je wil bereiken. Hoe wil je je voelen? Welke gedachten maken je gelukkig?
Je zal de antwoorden vinden in een boek dat je toevallig tegen komt, een artikel dat onder je aandacht wordt gebracht, een film die “toevallig” op tv is of een plotseling ingeving.
Je voelt van binnen wat de juiste informatie is voor jou. Als je resoneert met informatie die je tegen komt, is het een boodschap van je hogere zelf dat dit de informatie is die jou verder gaat helpen.

Vision Board, intentieboek of script
Als je jezelf vragen blijft stellen, blijven de antwoorden op je af komen. Je zult een steeds beter beeld gaan krijgen van hoe je wil dat het leven er uit gaat zien voor je.
Je versterkt dit door je ideeën over je nieuwe leven ook visueel en tastbaar te maken. Je kunt plaatjes, quotes, gedachtes, tekeningen en losse ideeën verzamelen. Je kunt ze dan bijvoorbeeld op een visionboard hangen en het een prominente plek geven in je huis zodat je jezelf dagelijks kunt herinneren aan je nieuwe leven.
Ik zelf heb een intentieboek. Hier schrijf ik, per onderwerp, alles in wat ik wil bereiken, plak ik plaatjes die tot mijn verbeelding spreken en schrijf ik gedachten die me gelukkig maken en die voor een expansie van mijn positieve energie zorgen.
Er zijn nog veel meer manieren waarop je dit kan doen: zoals een bord op pinterest of een script schrijven waarin je je nieuwe leven omschrijft.
Het gaat er om dat je een manier vindt die bij je past om je leven vorm te geven in je gedachten en op papier. Je nieuwe leven wordt dan vibrationeel een deel van je. Deze nieuwe energie die je uitstraalt zal er voor zorgen dat je leven zich meer en meer fysiek gaat manifesteren.
Als een droom zo levendig wordt dat je het kan ruiken, voelen, in gedachten kan beleven en als het voelt als de meeste logische en natuurlijke stap dan kan het niet anders dan zich manifesteren.

Dromen is net zo belangrijk als doen
We hebben alle mogelijkheden en middelen in de Westerse wereld om een geweldig leven voor onszelf te creëren. Helaas zijn veel mensen verleerd hoe ze de energie die verantwoordelijk is voor creatie kunnen laten stromen. Velen van ons zijn druk, druk, druk en altijd maar bezig met hun tijd “nuttig” te besteden. Wat veel mensen echter zijn vergeten is dat dromen net zo belangrijk, zo niet belangrijker is dan doen. Acties die we ondernemen hebben alleen een optimaal resultaat als ze komen vanuit een puur verlangen, vanuit een optimaal afstemmen op wat je wil bereiken.
Als je handelt vanuit moeten, vanuit frustratie of onrust zul je nooit de resultaten krijgen waar je diep van binnen naar verlangt.
Kinderen weten dit. Zij voelen zich niet schuldig als ze aan het dagdromen zijn. Zij voelen van binnen dat dagdromen om je energie af te stemmen op je verlangens vele malen sterker is dan acties ondernemen vanuit een gevoel van moeten of een gevoel van urgentie.

Maak tijd om te dromen en af te stemmen
Neem dus tijd voor de dingen die zo belangrijk zijn om een prachtig leven te creëren. Neem tijd om te dromen over wat je wil. Neem tijd om jezelf te laten inspireren. Neem tijd om even niets te doen en de creativiteit en verbeeldingskracht zijn vrije loop te laten. Juist vanuit momenten van rust en stilte komen de meest geniale en vernieuwende ideeën.
Neem tijd om een visionboard te maken of een script voor je nieuwe leven te schrijven.
Kortom: maak tijd om af te stemmen op het leven dat je wil leiden. Maak tijd om je zo goed mogelijk te voelen. Maak tijd om jouw leven om te zetten in niet zo maar een leven, maar in een droomleven.

“Het leven is een droom, verwezenlijk die.” —  Moeder Teresa

Image courtesy of Danilo Rizzuti / FreeDigitalPhotos.net