Ik heb al eerder geschreven over het veranderen van je overtuigingen:

https://maartjekoper.nl/2012/10/07/het-doorbeken-van-beperkende-overtuigingen/
https://maartjekoper.nl/oude-overtuigingen-loslaten-en-nieuwe-krachtige-overtuigingen-creeren/

Het vergt soms enige creativiteit om jezelf een andere kijk op het leven aan te meten.
Soms betrap je jezelf er op dat je zo vastgeroest bent in de manier waarop je denkt. Keer op keer malen dezelfde zinnen door je hoofd heen. Als je dan tot het besef komt: dit wil ik veranderen, is het soms lastig om te bedenken waarmee je jouw oude overtuigingen kan vervangen.

In deze post geef ik je 25 overtuigingen waar je inspiratie uit kunt putten om je levensgeluk te vergroten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en het realiseren van dromen en doelen. Geef er je eigen draai aan en laat de woorden resoneren met wie jij bent!
Waak er voor dat je niet blijft hangen bij de negatieve tegenhangers.
Met deze must have overtuigingen zul je in staat zijn om eerder een ander verhaal tegen jezelf te vertellen en dus ook een beter leven voor jezelf te creëren. Want onthoud: Met je gedachtes creëer je jouw gevoelens en met je gevoelens creëer je jouw leven.
Neem deze overtuigingen mee je dagelijks leven in en als je er voor open staat trek je de omstandigheden naar je toe die je helpen je overtuigingen verder vorm te geven tot prachtige overtuigingen die voor je werken in plaats van tegen je.

 1. Ik kan alles doen wat ik wil. (vs Ik kan nooit de dingen doen die ik wil.)
 2. De juiste mensen komen op het juiste moment in mijn leven. (vs Ik moet altijd alles alleen doen, ik sta overal alleen voor.)
 3. Alleen de uitdagingen die ik aan kan komen op mijn pad. (vs Dit leven is te zwaar voor mij.)
 4. Mijn levenslessen zijn mijn levenslessen voor een reden. Daarom komen ze op mijn pad en niet op de van een ander. (vs Waarom overkomt dit mij? Ik voel me een speelbal van het lot.)
 5. Zelfs de moeilijkste uitdagingen kan ik overwinnen. Uit mijn grootste lessen komt mijn grootste groei. (vs Het leven is te zwaar, ik kan het niet aan.)
 6. Als ik met Passie, Liefde en vuur in mijn hart mijn dromen nastreef, kunnen ze niet anders dan uitkomen. (vs Ik kan mijn dromen niet waarmaken.)
 7. Ik ben evenveel waard als een ander. (vs Ik ben minder waard dan iemand anders.)
 8. Ik ben perfect, precies zoals ik ben. (vs Ik ben niet goed genoeg.)
 9. Ik ben uniek en speciaal en anderen waarderen dit aan mij. Ik kan altijd mezelf zijn onder welke omstandigheden dan ook. (vs Ik ben anders en mensen begrijpen mij niet. Ik durf mezelf niet te zijn.)
 10. Falen bestaat niet. Er zijn alleen experimenten om steeds dichter bij mijn doel te komen. (vs: Ik ben bang om te falen, daarom begin ik nergens meer aan.)
 11. Er wordt van mij gehouden. (vs Niemand houdt van mij.)
 12. Ik vergeef mezelf en anderen en ik bevrijd mezelf van woede. (vs Ik ben boos op anderen, ik kan mijn woede niet loslaten. )
 13. Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen geluk. Ik heb alle tools die ik nodig heb om dit geluk te creëren en toe te kunnen laten. (vs Anderen zijn verantwoordelijk voor mijn geluk en het is hun schuld dat ik niet gelukkig ben.)
 14. Ik ben dankbaar voor alles dat ik in mijn leven heb, wetende dat mijn overvloed zich vermeerdert. (vs Ik heb niet genoeg.)
 15.  Alles in het leven is overvloedig aanwezig. (vs Er is tekort aan geld, Liefde of andere zaken.)
 16. Wat ik doe is precies goed genoeg en dat doe ik op precies het goede moment. (vs Ik doe nooit genoeg, ik heb vandaag niet genoeg gedaan.)
 17. Met alles wat ik doe zet ik me in en geef ik mijn alles. (vs Ik doe het niet goed.)
 18. Ik ben een prachtig mens, van binnen en van buiten. (vs Ik ben te dun, te dik, te lelijk etc.)
 19. Ik voel me verbonden met anderen. (vs Ik voel me afgesneden van anderen.)
 20. Als ik met anderen samenwerk geef ik alles wat ik heb en deel ik mijn kennis en talenten met anderen. Er is altijd kennis en succes in overvloed. Al ik alles geef bereiken we zoveel meer (vs Als ik samen werk hou ik kennis en informatie voor mezelf om er zelf beter van te worden)
 21. Ik maak het verhaal over mijn leven! Ik creëer mijn eigen leven. (vs: Anderen bepalen mijn leven. Ik heb geen zeggenschap over mijn eigen leven.)
 22. Ik heb genoeg kennis, kunde en creativiteit om prachtige dingen te creëren in dit leven. (vs Bij alles wat ik doe schiet ik te kort.)
 23. Het leven is prachtig en bedoelt om van te houden en ten volste te leven. (vs: Het leven beangstigt me ik houd me iedere dag in.)
 24. Het leven is goed voor mij en behandelt mij met respect. (vs Het leven is niet eerlijk en ik trek altijd aan het kortste eind.)
 25. Iedere dag geef ik alles wat ik heb, iedere dag is een avontuur. Ik weet nooit wat de dag me gaat brengen en ik hou er van om me keer op keer te laten verrassen door alles wat het leven me te bieden heeft. Ik open mijn ogen voor kansen en mogelijkheden. (vs Mijn leven is saai en iedere dag is hetzelfde.)

Ik ben benieuwd naar jouw must have overtuigingen op het gebied van Persoonlijke groei en het realiseren van je dromen. Welke overtuiging heb jij die je nooit meer los gaat laten omdat ze voor je werken? Deel ze met ons zodat wij hier ook weer van kunnen leren.

Als je worstelt met overtuigingen die hier niet bij staan en je wil graag wat creatieve inspiratie plaats een berichtje of stuur een privé bericht!

Van welk onderwerp zou jij graag een overtuigingen-lijstje willen zien? Laat het me weten en misschien ga ik er mee aan de slag.

Image courtesy of thepathtraveler / FreeDigitalPhotos.net