Een collega van me vroeg zich deze week hardop af waarom hij niet gewoon gelukkig kan zijn? Waarom zou hij niet gewoon iedere dag naar zijn werk kunnen gaan, ’s avonds thuis kunnen komen bij zijn liefdevolle vrouw en daar heerlijk tevreden mee zijn? Waarom kan niet iedereen gelukkig zijn met gewoon huisje, boompje, beestje?

ID-10024154

Ik denk dat velen van ons dit wel eens hebben gedacht, inclusief ik zelf. En het zette me aan het denken: WAAROM kunnen we eigenlijk niet gewoon gelukkig zijn?
Omdat er helemaal niets gewoons aan het leven is. Het is ook nooit de bedoeling geweest dat ons leven gewoon zou zijn.
Het leven is simpelweg niet bestemd voor middelmatigheid. Gewoon tevreden zijn met wat je hebt is misschien leuk voor even, maar op de lange termijn volgt automatisch weer dat diepe verlangen om alles uit het leven te halen wat er in zit. Dan kom je weer in contact met de wens om je ziel en zaligheid in dit leven te stoppen en tot grote hoogtes te stijgen.
Want DAT is waar het leven voor bedoelt is.
En dat wist je toen je dit leven voor jezelf creëerde. DAAROM kun je geen genoegen nemen met gewoon.

Toen je opgroeide heb je misschien een keer te vaak gehoord dat je normaal moet zijn, je aan moet passen en vooral heel erg realistisch moet blijven.
En ik zeg nu tegen je: weg met die beperkende overtuigingen!
Doe waarvoor je gekomen bent: creëer het meest geweldige leven dat je je maar kunt bedenken.
Maak bewust gebruik van de creatieve kracht van je gedachten en emoties en laat hierbij je verlangens als kompas gelden.
Realiteit is slechts een illusie: jouw illusie. Jij schept jouw werkelijkheid.
Als je in staat bent om het leven te creëren dat echt bij je past, is geluk niet onbereikbaar meer. Dan is jouw geluk zorgvuldig gecreëerd en precies afgestemd op jouw unieke verlangens.
Dan is geluk niet iets dat het volgens de norm zou moeten zijn en zeker niet gewoon maar dan is het zoals het bedoeld is: speciaal op jou afgestemd, magisch en buitengewoon vervullend.

Image courtesy of nattavut/ FreeDigitalPhotos.net