Een keer in de zo veel tijd komt er een oude, diep weggestopte overtuiging naar boven zoals:

Iedereen laat me in de steek.
Ik ben niet goed genoeg 
Ik verdien geen Liefde
Ik zal nooit iets bereiken
Niemand begrijpt mij

Bam. Daar is hij dan weer. Als je het niet verwacht. Precies als je even niet kijkt, als je even niet oplet. Juist dan wordt je geconfronteerd met een diepgewortelde overtuiging die niet functioneel is, niets dan verdriet en pijn brengt en boven alles ook nog eens niet waar is. En dan heb je een keuze: stop je de overtuiging weer terug waar hij vandaan kwam of kijk je de achterliggende angst in de ogen?

Eigenlijk is dit geen bewuste keuze maar een natuurlijk proces. Op precies het juiste moment zal je precies de juiste ervaringen naar je toe trekken die je precies de juiste lessen leren. Je hoeft alleen maar achterover te leunen en het te laten gebeuren.

ID-10063447

Meestal komt het er op neer dat je de angst in de ogen kan kijken op momenten dat je je sterk genoeg voelt, als je onderbewuste besluit dat het de meest logische stap in je ontwikkeling is of als de pijn te groot wordt om te dragen.
Dan merk je dat je jezelf weer in een situatie bevind waarin je wordt geconfronteerd met je overtuiging en dan beslis je: nu gaat er echt iets veranderen. Diep van binnen weet je dat je deze overtuiging ooit gecreëerd hebt als overlevingsmechanisme. Maar de overtuiging heeft zijn dienstbaarheid verloren en je beseft: dit kan zo niet langer.
Dat is het moment dat je de pijn echt voelt en toe kan laten. Dan erken je dat de pijn er is en ontstaat er ruimte voor heling en transformatie. Je vecht er niet meer tegen, je drukt het niet weg, je haat het niet meer maar laat het toe en voelt. Voor de eerste keer zeg je tegen je pijn: hier ben ik, ik luister naar je. Vertel me wat er is, want ik ben er eindelijk klaar voor om echt naar je te luisteren, je in Liefde te omarmen en je te helen.

Je hebt je oude overtuiging zo vaak herhaald dat je bent gaan geloven dat er niets anders is dan de realiteit van deze overtuiging. En nu is het tijd om deze overtuiging te vervangen met andere overtuigingen. Overtuigingen die wel voor je werken, die je een fijn gevoel geven en die voor een nieuwe realiteit kunnen zorgen.

Diep van binnen weet je hoe je je wil voelen. Je wil je namelijk precies het tegenovergestelde voelen van die negatieve gevoelens die zo’n pijn veroorzaken in je leven.

Iedereen laat me in de steek  wordt:  Ik vertrouw er op dat er altijd iemand voor me klaar staat. Er wordt van mij gehouden. Ik voel de Liefde in mezelf en zie de Liefde in een ander. Ik geef me volledig over aan de ander en vertrouw op wat er is.

Ik ben niet goed genoeg  wordt:  Ik ben perfect, precies zoals ik ben. Ieder stukje van mij mag er zijn.

Ik verdien geen Liefde wordt:  Ik ben evenveel waard als ieder ander en ik sta mezelf toe alle Liefde van de wereld te ontvangen. Er is Liefde in overvloed.

Ik zal nooit iets bereiken  wordt:  Ik zie nu hoe talentvol ik ben en laat mijn potentie zich vrij ontwikkelen. Ik ontmoet de juiste mensen op het juiste moment die me verder helpen in mijn leven.Ik laat de stroom van creatie moeiteloos door me heen vloeien. Ik ben geboren om te doen waar ik naar verlang.

Niemand begrijpt mij  wordt:  Mensen hebben meer gemeen dan ik denk. Ook ik ontmoet mensen die me begrijpen en die zich in mij herkennen. Ik open mijzelf zodat mensen alles van mij kunnen zien. Nu schijn ik in Liefde.

En als je weet hoe je je wil voelen, is het tijd om je hersenen opnieuw te trainen en je lichaam bekend te laten worden met het nieuwe krachtige gevoel van Liefde en vertrouwen.
Er zijn honderden manieren waarop je dit kan doen: boeken lezen, een vision board, meditatie, visualisaties, post its plakken, in je dagboek schrijven, affirmaties enzovoort. Kijk wat het beste bij je past en probeer af en toe wat nieuws want je geest houdt van de afwisseling en vindt het leuk om uitgedaagd te worden.
Belangrijk is dat je niet alleen je geest traint met de nieuwe overtuiging maar dat je ook je lichaam (gevoelens en emotie) traint door middel van visualisatie en meditatie.

Je kunt overal overheen komen. Misschien val je een paar keer terug in oude overtuigingen en ook dat is prima. Verandering kan moeilijk zijn en is een proces. Je hebt er jaren over gedaan om deze overtuigingen onderdeel van je systeem te maken, geef jezelf dus ook de tijd om het proces om te keren.
Wees lief voor jezelf en vergeef jezelf voor de fouten die je maakt. Want soms heb je gewoon weer even een wake-up call nodig en ook dat is prima.
Onthoud vooral een ding: het kost evenveel energie om een je focus te verleggen naar positieve gedachtes en gevoelens dan naar negatieve. Maar het levert veel meer op!

Image courtesy of ponsuwan/ FreeDigitalPhotos.net