Ik denk dat we allemaal de behoefte hebben om sterk en krachtig in het leven te staan.
Niemand wil zich omver laten blazen. Niemand wil het gevoel hebben dat hij een boom is waar iemand aan staat te schudden. Je voelt de angst voor het verlies van controle. Je hebt het gevoel dat je geen zeggenschap meer hebt en dat je slechts een toeschouwer bent van iets dat ooit jouw leven was.
Je voelt hoe je langzaam jezelf aan het verliezen bent, hoe het leven tussen je vingers door glipt.
Je verliest langzaam het contact met de aarde, met jezelf. Waar is je stevigheid gebleven?
‘’Waarom overkomt me dit?’’ Vraag je je af. ‘’Ben ik niet sterk genoeg? Ben ik niet bestand voor de uitdagingen die op mijn pad komen? Hoe doen anderen dit? Kan ik dit wel? Ben ik wel sterk genoeg om te kunnen leven?’’ Je komt tot de conclusie dat dit misschien niet het geval is.
Weemoedig kijk je naar andere mensen. Zij lachen, zij zijn gelukkig. ‘’Waarom ik niet?’’
Je hebt het gevoel dat je overspoeld wordt door emoties en dat je je houvast verliest. Je voelt je labiel en zwak. Je vraagt je af of je wel goed genoeg bent.
Je voelt je tranen branden. ‘’Waar is mijn kracht gebleven en hoe overleef ik dit? Gaat dit ooit voorbij?’’

ID-10016900

Natuurlijk! Natuurlijk gaat dit weer voorbij. Diep van binnen weet je dit ook. Je hebt misschien wel voor hetere vuren gestaan en ook die heb je overleeft.
De waarheid is namelijk dat je kracht niet weg is. Het is nooit weg geweest en het zal nooit weg gaan.
Alle kracht die je nodig hebt zit in je en het zal daar altijd zitten.
Wachtend, totdat je beseft dat je de antwoorden niet buiten je zal vinden, maar alleen in jezelf. Wachtend totdat je weer in staat bent om je blik naar binnen te keren en je kracht weer toe te laten.

Je liet je tijdelijk afleiden en in beslag nemen door alles wat buiten jou om gebeurde en daardoor vergat je jezelf. Maar als het je lukt weer in contact te komen met jouw krachtige kern, dan zullen jouw uiterlijke omstandigheden hier weer een reflectie van worden. Dan vind je rust ten midden van de chaos, orde ten midden van de wanhoop.
Ontkoppel jezelf voor een paar seconden van de gedachten van angst en verdriet en maak contact met het krachtige centrum dat zich diep in je buik bevindt. Leg je hand op dit centrum en voel. Voel dat je sterker bent dan je ooit voor mogelijk kan houden.
En misschien zal het beginnen met een klein sprankje hoop, een klein lichtpuntje in een donkere periode. Maar dat kan maar net genoeg zijn om je er door heen te helpen. Het kan net genoeg zijn om het tij te keren. En zo kan een klein sprankje hoop je weer op het pad van liefde en geluk brengen. Precies daar waar je hoort te zijn.

Image courtesy of idea go / FreeDigitalPhotos.net