S. is sinds dit jaar gaan werken met de Wet van Aantrekking maar ziet nog niet de door hem gewenste resultaten. Hij vraagt zich af wat hij verkeerd doet. Lees hier zijn vraag en het antwoord dat ik hem gegeven heb.

Vraag
Toevallig (of wat is toeval…) kwam ik op je site terecht omdat ik antwoorden zocht. Ik ben al het hele jaar bezig met boeken lezen en mijn gedachten sturen naar een doel. Mijn financiële toestand is niet al te best en dat wens ik uiteraard te verbeteren. Vijf boeken van Esther Hicks heb ik gelezen en verscheidene andere boeken die over de wet van aantrekking gaan. Meer dan drie maanden ben ik tamelijk intensief bezig om door met gedachten en goede gevoelens, visualisaties, affirmaties etc. meer geld aan te trekken. Ik wil genoeg financiële middelen om een huis te kunnen kopen in de natuur en genoeg om te kunnen reizen…   Nu kan ik daar enkel van dromen……

Ik begrijp goed hoe de wet van aantrekking werkt en geloof er ook sterk in, maar nu begin ik de moed een beetje te verliezen… Ik vraag me dan ook af hoe jij het precies hebt voor mekaar gekregen ? Heb je misschien een idee waarom het bij bepaalde mensen niet lijkt te lukken ?
Wie kan er elke dag, dag in dat uit positief ingesteld blijven zonder één enkele negatieve gedachte? Ik heb het geprobeerd maar in onze maatschappij is dat praktisch onmogelijk. Ook al doe ik zo mijn best, ik kan het niet, terwijl het toch heel dringend is voor mij.

Ik geloof dat een probleem van mij is, dat ik mijn gevoel en denken nog niet vaak op één lijn krijg. Kan jij me wat inzichten geven?

ID-1005481

—————————————————————————————————————————

Antwoord
Ik geloof ook niet in toeval. De waarheid is dat je op zoek bent naar antwoorden en als je een vraag stelt en open staat voor het antwoord dan gaat het komen.

Direct vallen me 2 dingen op aan je vraag: Je geeft aan dat je financiële toestand niet al te best is. En ook geef je aan dat de Wet van aantrekking voor sommige mensen niet lijkt te werken. Dat zijn dus al 2 overtuigingen die niet in je voordeel werken als je jouw financiële toestand probeert te verbeteren.

Ook zie ik dat je schrijft dat je pas drie maanden bezig bent, dat is nog niet lang. De ervaring leert namelijk (en dat lees je ook in de boeken van Esther Hicks) dat verandering tijd kost. Je moet je fysieke werkelijkheid de tijd geven om zich aan te kunnen passen aan jouw verlangen en de bijbehorende gevoelsessentie.

Bij mij gaat het ook maar in kleine stapjes. Ja, als ik mezelf nu vergelijk met 5 jaar terug heb ik een grote sprong gemaakt, maar niet als ik mezelf vergelijk met drie maanden terug.  Je ongeduldigheid is heel erg herkenbaar. Ik denk dat meer mensen dat ervaren. Hierdoor houd je jouw nieuwe realiteit echter van je af omdat je zegt: het is er nog niet. Vervolgens reageert het Universum: “alsjeblieft S meer van wat je uitstraalt en dus meer van wat er nog niet is.”

Het zal je misschien ruimte geven om tegen jezelf te zeggen: “Dit is mijn doel voor over 10 jaar. Ik vertrouw erop dat mij doel realiteit wordt en ik vertrouw erop dat het Universum de juiste kansen en mogelijkheden op mijn pad brengt om mijn droom verder vorm te geven.”

Als het gaat om reizen kun je misschien al gaan plannen. Als het gaat om je droomhuis kun je misschien al bepalen waar je huis komt te staan, hoe je het laat bouwen of gaat inrichten. Het belangrijkste is dat je de dingen doet en de gedachten denkt die jou een goed gevoel geven.

Het fijne gevoel dat je krijgt als je jezelf inbeeld dat jouw droom al een realiteit is, is het gevoel dat je vaker wil oproepen. Dat is de gevoelsessentie van je droom.

Altijd positief denken is inderdaad niet mogelijk, en ook niet nodig. We hebben contrastsituaties nodig om ons bij te sturen en om onze verlangens aan te wakkeren.

Dat je nu ontmoedigt raakt en baalt dat het geen resultaat oplevert, brengt een boodschap voor je. Het is een boodschap om je bij te sturen, om je nog meer op het pad naar bewuste creatie te brengen. Het kost tijd en vergt oefening om je gedachten te kunnen sturen. Maar oefening baart kunst. Je zult meer positieve resultaten gaan krijgen waardoor je vertrouwen gaat groeien.Ik denk dat als je zegt dat de tijd dringt, je momenteel in een situatie zit waar je liever niet in zit. Onthoudt dat je kunt creëren omdat je ergens heen wil, niet omdat je ergens vandaan wil. Het zou goed voor je kunnen zijn om een coach in de arm te nemen die je helpt je doelen duidelijk te krijgen en echt bij de gevoelsessentie te komen van wat je wil. Het is heel belangrijk om te bedenken waarom je graag dat mooie huis wil en waarom je graag wil reizen. Wil je dat omdat je een gevoel van vrijheid wil ervaren?

Er is niets wat je tegenhoudt om dat gevoel nu al te ervaren. Hoe voelt ultieme vrijheid voor jou? Breng dat gevoel zo vaak als je kan in je bewustzijn en laat deze energie de materiele zaken in je leven brengen die matchen bij dit gevoel. Ik wens je veel plezier met bewust creëren en ik zie heel graag over een paar jaartjes een foto van je prachtige huis.

Ik wil je graag bedanken voor je openheid.

Heb jij ook een vraag over persoonlijke groei en ontwikkeling en wil je dat ik deze (anoniem) beantwoord stuur me dan een e-mail of laat een bericht achter op mijn site.

Image courtesy of Chuck Felix / FreeDigitalPhotos.net