Ik ben enigszins in de ban geraakt door de Hawaïaanse helingmethode Ho’oponopono.
Ik had al eerder over deze methode gelezen in een boek van Joe Vitale (de sleutel).

De methode kreeg veel aandacht nadat was gebleken dat de Hawaïaanse therapeut Dr. Hew Len een hele afdeling criminele psychiatrische patiënten had genezen door het toepassen van de helingmethode.
Veel van de theoretische onderbouwing is moeilijk te bevatten voor onze logisch redenerende geest maar de basis begrijp ik. Dat wil zeggen: mijn onderbewuste snapt de boodschap. Intuïtief weet ik dat dit mijn waarheid is.

Ik heb de methode de afgelopen paar dagen veelvuldig toegepast en, voor mij, verbluffende resultaten bereikt.
Mijn gevoel naar mezelf, mijn leven en naar anderen toe heeft weer een nieuwe dimensie bereikt. Kortom: ik ben zo enthousiast over deze methode dat ik heel graag met jullie wil delen wat ik er tot nu toe over heb geleerd.

Verbeter de wereld, begin bij jezelf
Iedereen kent wel het gezegde: verbeter de wereld, begin bij jezelf.
Deze methode is de ultieme belichaming van dit gezegde.
Het komt er feitelijk op neer dat we zelf 100% verantwoordelijk zijn voor het leven dat we om ons heen ervaren.
En dan bedoel ik niet alleen onze eigen acties maar ook alles wat we in anderen waarnemen.
Elke actie komt of voort uit inspiratie of uit een herinnering

Inspiratie wordt gezien als een rechtstreeks signaal van het Goddelijke (of je diepste kern, het leven of hoe je het wil noemen)
Een herinnering is een programma in ons onderbewuste.

Volgens Ho’oponopono is de buitenwereld een reflectie van je innerlijke beleving, van je herinneringen.
Je kunt het vergelijken met een radio uitzending. Je kan het station alleen ontvangen als je afgestemd bent op een bepaalde frequentie. Zo kan je een ervaring ook alleen naar je toe trekken als je afgestemd bent op de bijbehorende frequentie.

Onbewuste programmering
De problemen die we dus ervaren in ons leven komen voort uit disfunctionele zichzelf herhalende herinneringen in het onderbewustzijn.
Het prachtige van Ho’oponopono is dat je deze onbewuste patronen, programma’s en herinneringen kunt helen door het geven van liefde, dankbaarheid en vergeving.
Als je jezelf of anderen met liefde toespreekt maakt dit genezing los.
En het enige dat je hiervoor hoeft te doen is het (in jezelf) uitspreken van de volgende zinnen:
Ik hou van je
Het spijt me
Vergeef me
Dank je wel

Let er wel op dat je de emoties voelt die horen bij de intentie achter de woorden. Het is belangrijk dat je de kracht van liefde, dankbaarheid en vergeving voelt in je lichaam, in je hart en je ziel.

ID-1009706

Volgens deze methode kunnen problemen worden opgelost zonder precies te weten wat er aan de hand is. Het enige wat je hoeft te doen is deze zinnen te zeggen, de emotie in jezelf te voelen en te herhalen totdat je een verschuiving voelt in je bewustzijn. Het stelt je in staat om de onderbewuste herinneringen te helen die tussen jou en je kern staan, tussen jou en je levensdoel, tussen jou en vervulling.

Ik geloof heilig in de helende en scheppende kracht van liefde, dankbaarheid en vergeving. Vandaar dat deze informatie direct iets raakte in mij.
Angst, woede, schuld en wraak leiden niet tot oplossingen. Deze emoties leiden tot verwijdering van elkaar en van jezelf als je er in blijft hangen. Wees je problemen dankbaar en gebruik de emoties die je daarbij voelt om jezelf bij te sturen en weer op koers te brengen.

Als je een probleem ervaart in je leven, wijs dan niet de vinger naar de ander maar richt je blik inwaarts.
Je hoeft niet te weten wat het patroon is dat deze realiteit schept, maar je kunt hem helen door de 4 zinnen uit te spreken en de bijbehorende emotie te voelen naar jezelf en de ander.
Misschien ben je niet in staat om direct een knop om te draaien en dat is prima. Als je maar beseft hoe we de wereld co-creëren en dat we allemaal in staat kunnen zijn om een bijdrage te leveren aan een betere wereld.
Om even terug te verwijzen naar het voorbeeld van het radiostation. Emoties van liefde, dankbaarheid en vergeving zijn hoogfrequente emoties en zullen ervaringen aantrekken die daarbij horen, en die je als meer wenselijk zult ervaren.

Het mooie is dat je Ho’oponopono niet alleen kan gebruiken voor heling, maar ook voordat je aan een activiteit gaat beginnen of voordat je in gesprek gaat met een klant. Je zet hiermee de intentie en de energie neer voor de sfeer die je wil manifesteren en voor de resultaten die je wil bereiken.

Mijn ervaring is, dat als je ergens veel liefde in stopt, je er ook veel voor terug krijgt.
Waar je dankbaar voor bent, daar krijg je meer van.
Als je vergeeft laat je los.
En dat is wat deze methode zo krachtig maakt.

True forgiveness is when you can say, “Thank you for that experience.” – Oprah Winfrey

Image courtesy of Njaj FreeDigitalPhotos.net