Ik heb deze uitspraak al heel vaak in mijn leven gehoord, maar zojuist begreep ik de ware betekenis van deze uitspraak pas. En geloof me: hij sloeg in als een bom.
Opeens bedacht ik me dat het goed mogelijk is dat liefde inderdaad ALLES overwint.

how_to_change_the_world

Ik heb verhalen van mensen gehoord die aangeven dat liefde niet alles overwint. Ze voeren dan aan dat ze bedrogen zijn, niet worden geaccepteerd door schoonfamilie of door de partner in kwestie. Maar dat zijn geen daden of verhalen die liefde uitdragen.
Bij mensen die een relatie met elkaar hebben, is er niet per definitie sprake van liefde. Liefde is het gevoel dat deze mensen delen.
En het gevoel van liefde kan overgebracht worden door emotie, door woorden, daden en gedachten. Maar daden als bedrog of proberen de ander te veranderen zie ik niet als daden van liefde. Deze daden komen voort uit gevoelens van angst.
Ik zie liefde als een gevoel dat ik op kan roepen bij mezelf. Ik zie dit ook in de relatie met mijn man. Als hij iets zegt en ik ervaar van binnen weerstand, dan heb ik vervolgens zelf de keuze hoe ik daarop reageer. En het scheelt zo veel in onze relatie als ik mijn gevoelens van weerstand opzij zet en er voor kies om te reageren vanuit liefde. Om te begrijpen waarom hij doet wat hij doet en om daar geen oordeel over te hebben.

Dan heb ik het over onvoorwaardelijke liefde. Liefde die je geeft en waar je niets voor terug verwacht. Dan geef je liefde omdat je zelf in een staat van liefde wil zijn. Simpelweg omdat de staat van het hart, van oprechte liefde het beste gevoel is. Het is het gevoel met de allerhoogste frequentie.

Ik geloof dat liefde de potentie heeft om alles te overwinnen.
En ik geloof ook dat liefde een keuze kan zijn. Het is niet altijd een simpele keuze en ik denk dat er veel oefening voor nodig is om in sommige situaties liefde te kunnen laten overheersen. Ik besef ook heel goed dat het sommige mensen niet zal lukken (in dit leven) om door middel van liefde hun obstakels te kunnen overwinnen.
Maar ik geloof dat liefde uiteindelijk alles overwint.
Ik denk niet dat ik dit in mijn leven nog meemaak. Maar stel je eens voor hoe prachtig de wereld zou zijn als liefde de heersende emotie zou zijn. Stel je eens voor hoe we met elkaar om zouden gaan. Liefde voor onszelf zorgt er voor dat we onszelf met respect behandelen. Liefde voor onszelf en voor het leven zorgt er voor dat we zaken als depressies, zelfmoorden en anorexia kunnen overwinnen.

Liefde voor elkaar zorgt er voor dat we elkaar met respect behandelen. We zouden elkaar al het geluk van de wereld gunnen en elkaar helpen waar dat mogelijk is. We zouden het vertrouwen hebben dat het Universum voor ons zorgt en dat er altijd overvloed is.
Liefde voor dieren en de natuur zorgt er voor dat we ook deze zaken met respect behandelen.

Wow, dat is een krachtig plaatje! Op dit moment regeert angst de wereld nog, maar er zal ooit een moment komen dat de balans verschuift naar liefde.

Ik moet eerlijk zeggen dat mijn wereld al erg mooi is. Ik krijg wel eens wat mee van wat er in de wereld gebeurt, maar ik sta er niet te veel bij stil. Ik lees bewust geen kranten omdat ik me wil richten op het leven en op de wereld die ik wil creëren. Ik geloof heilig in het goede van mensen en ik probeer altijd te begrijpen waarom mensen doen wat ze doen. En het mooie is dat dit optimistische wereldbeeld zich ook weerspiegelt in mijn leven. Als ik een vervelende ervaring heb met mensen weet ik dat ik in mezelf moet kijken wat hier van de reden is, want die oorzaak ligt nooit bij een ander. Ik geloof dat we ons eigen leven creëren en alles wat zich daarin bevindt.
Ik weet dat ik hierin ook nog veel te leren en te ontdekken heb. Ik maak nog iedere dag (kleine) keuzes die niet gebaseerd zijn op liefde. Maar ik ben me hiervan steeds meer bewust. Ik heb de laatste tijd ook allerlei mooie, lieve en leuke mensen ontmoet die dezelfde overtuigingen hebben als ik en dit sterkt mij in mijn geloof en in het pad dat ik ben ingeslagen.

Ik heb 2 weken geleden een ontmoeting gehad met een aantal mensen, die ik nog nooit ontmoet had. Maar we kwamen samen met hetzelfde doel en dezelfde intenties. Zelden heb ik deel uitgemaakt van zo’n krachtige avond, gevuld met een energie van liefde en respect.
En als dit mogelijk is met vreemden, wat is er dan niet mogelijk met de mensen die dicht bij ons staan en die we goed kennen?
Ik probeer me er in ieder geval bewust van te zijn dat ik mijn hart kan openen voor mezelf, het leven en iedereen die ik ontmoet. Want net als alles in het Universum is ook liefde overvloedig. En uiteindelijk is liefde het enige dat telt en het enige dat echt belangrijk is. Liefde overwint ALLES!

En jij? Regeert liefde in jouw leven? Denk je dat het mogelijk is om te leven in een wereld gevuld met liefde?
Laat een berichtje achter (e-mail, op deze site, op facebook of twitter) Leuk om van je te horen hoe jij denkt over dit onderwerp!