In een eerdere post heb ik me voorgenomen om over alles te kunnen en durven schrijven. Tot op heden was de boodschap die ik in mijn posts legde voornamelijk positief.
De waarheid is echter dat het  leven niet altijd gaat zoals je zou willen.

Ik heb eerder geschreven dat ik heilig geloof in de wet van aantrekkingskracht en natuurlijk doe ik dat nog steeds. Maar helaas is het niet zo simpel als: “denk maar positief dan krijg je wat je wilt.”
We hebben ook te maken met onbewuste gedachten en overtuigingen, oude emoties  en gewoon met het feit dat verandering een proces is dat niet van de ene op de andere dag plaats vindt.
Ik zie dat ik al grote stappen heb genomen, maar de afgelopen dagen ben ik merkbaar ook weer wat stappen achteruit gegaan. Tja, en dat is dan even extra lastig en extra moeilijk. Want het enige dat ik op dit moment wil is dat fijne gevoel weer terug krijgen dat de afgelopen weken overheerste. Dat gevoel dat ik heb als ik denk dat het leven aan mijn kant staat en dat alles mogelijk is.

Mijn bewuste gedachten zeggen tegen me dat ik alle kennis heb om mezelf uit dit dipje te trekken, maar ik kan het simpelweg even niet opbrengen om mijn gedachten en emoties om te buigen.
ID-1005624

Ik weet dat ik de neiging heb om alles te overdenken en dat het soms beter is om gewoon maar even te “zijn.” Ik heb in ieder geval geen zin om te piekeren over wat nu is en mijn beleving onnodig zwaarder te maken.

Dus weet je wat ik ga doen? Ik accepteer dat het op dit moment gewoon even is zoals het is. Ook deze momenten zullen wel weer ergens goed voor zijn, ook al kan ik dat nu nog even niet zien.
Ik zie dit moment gewoon als een soort wisseling van de seizoenen, als een natuurlijk verloop van een cyclus. Vanavond heb ik even een korte winterslaap.
Dus ik ga zo een lang warm bad nemen en gewoon even niets doen. En ik ga dit gewoon even “uitzitten.” Totdat ik voel dat ik het weer op kan brengen om zelf een positieve verandering te weeg te brengen. En tot die tijd ga ik even extra lief en geduldig zijn voor mezelf.

Dus vandaag een korte post, maar wel weer een die vanuit mijn hart komt!

Image courtesy of Marcus74id/ FreeDigitalPhotos.net