Your imagination is your preview of life’s coming attractions.” — Albert Einstein

Nog steeds in navolging van mijn vorige post is mijn doel vandaag om vrij te gaan schijven, zonder me tegen te laten houden door wat anderen van me denken. Daarvoor heb ik een onderwerp gekozen dat voor mij heel belangrijk is geworden, maar waarvan ik weet dat niet iedereen er open voor staat. Maar dat geeft niet. Wat ik de afgelopen tijd heb geleerd over deze wet heeft mij zo ontzettend veel mooie ervaringen gebracht, als er maar een paar procent van mijn enthousiasme op iemand af kan stralen, is mijn doel bereikt.

Wat heeft de wet van Aantrekking voor mij gedaan?
Ik heb jaren en jaren geleden al kennis gemaakt met deze wet, echter was ik er toen op de een of andere manier nog niet klaar voor om er naar te gaan leven. Ik merkte wel dat er wat dingen positief veranderde, maar niet zo drastisch als nu. Nu zie ik bij mezelf een wereld van verschil tussen nu en een paar maanden geleden. Ik bereik meer in mijn werk, ik ontmoet allerlei mooie, lieve en leuke personen die het beste met mij voor hebben, mijn relaties zijn vooruitgegaan, ik heb eindelijk het vertrouwen gevonden om in de openbaarheid te treden met mijn schrijven, ik heb meer geld en alles lijkt gewoon meer vanzelf te gaan.

En hoe komt dat? Alleen omdat voor mij opeens het kwartje viel. Opeens zag ik hoe het voor mij werkte. En dat zou ik ontzettend graag met jullie willen delen.

Wat is de wet van Aantrekking?

ID-10024226

Maar wat is nu eigenlijk die Wet van Aantrekking? Ik citeer een paar uitspraken uit ‘de Wet van Aantrekking’ van Jerry en Esther Hicks.

De Wet van aantrekking zegt: dat wat overeenkomst met zichzelf wordt aangetrokken. Je creëert je eigen werkelijkheid. (Soort zoekt soort. Wat je uitstraalt komt bij je terug)
Je kunt de wet van aantrekking beter leren begrijpen door jezelf te zien als een magneet die de essentie van alles waar je aan denkt en alles wat je voelt, naar zich toe trekt. Dus, als je je dik voelt, ben je niet in staat dun aan te trekken. Als je je arm voelt, kun je geen rijkdom aantrekken enzovoort. Dat gaat tegen de natuurwet in.
Dat is de basis van de wet van aantrekkingskracht.

Simpel? Nee, natuurlijk niet. Maar alles valt te leren!

Er zijn boeken en boeken vol geschreven over deze wet en er is maar een beperkte hoeveelheid informatie die ik in deze post kwijt kan. De wet omhelst zo veel meer dan ik hierboven beschrijf. Maar het is de basis.
Maar het is natuurlijk niet zo simpel als: denk positief en je krijgt alles wat je wil. Dat was een beetje de strekking van ‘the Secret.’ Maar dat is het simplificeren van een complexe wet.
Er spelen ook factoren als je onderbewuste mee, en hardnekkige gevoelens als angst, wrok, woede of verdriet, die misschien jarenlang een deel zijn geweest van je identiteit *.
Het kost de nodige moeite en tijd om jezelf te trainen, de nodige kennis aan te leren en iedere dag weer te proberen het beste uit je leven te halen. Maar sinds ik daar stappen in heb genomen zijn de resultaten voor mij verbluffend. Ik merk dat ik iedere dag een stap dichterbij het leven kom dat ik wil leiden. En dat alles dankzij de wet en mijn eigen inzet. Ik zal denk ik nog veel meer posts schrijven over de wet. Maar voor nu wil ik opsommen wat voor mij de belangrijkste inzichten zijn geweest.

De belangrijkste inzichten

* De basis is dat je moet aangeven wat je wil.Waar verlang je naar? Wat wil je bereiken en realiseren? En niet omdat je denkt dat het moet maar omdat je het wil, diep van binnen. Als je niet weet wat je wil: stel de vraag en verwacht dat het antwoord komt.

* Leer te vragen om wat je wil en leer vertrouwen te hebben in dat het mogelijk is. Er zijn constant mensen die hun dromen waarmaken. Waarom niet jij? Waarom is dat niet voor jou weggelegd?

* Doe alsof je al hebt bereikt wat je wil bereiken. Hoe voelt dat? Hoe vast aan dat gevoel. Gebruik dat gevoel als een anker om daadwerkelijk te komen waar je wil zijn.

* Richt je aandacht op wat je wil in plaats van op wat je niet wil. Richt je aandacht op liefde en dankbaarheid.

* Jouw wereld is een representatie van jouw geloofsovertuigingen en jouw gevoelens.

Voel je goed!

De basis van de wet is dus dat je je afstemt op je diepste verlangens. Je gevoel is daarbij je kompas. Het is onmogelijk om je ieder moment van de dag bewust te zijn van je gedachten. Maar je gevoelens kunnen je vertellen of je met je gedachten afgestemd bent op je verlangens of op weerstand, angst of een andere slechte raadgever.
Ook al ben ik niet ieder moment van de dag bezig met wat ik wil bereiken, ik ben wel een groot deel van de dag bezig met me zo goed mogelijk te voelen. Want dan gaan de dingen moeiteloos en vanzelf.

Wetenschappelijke onderzoeken

Ik geloof in deze wet omdat ik voel dat het werkt. Niemand heeft met een toverstokje gezwaaid om mij een beter leven te geven. Dat heb ik zelf gedaan door naar deze wet te leven. Ik heb dus nog geen behoefte gehad om op zoek te gaan naar wetenschappelijke bewijzen. Ik weet wel dat andere mensen zijn die er wel mee bezig zijn, en ook daar zijn boeken en artikelen over te vinden. Er zal heus een moment komen dat ik me er in ga verdiepen en dan zal ik ook dit met jullie delen.
Maar onthoudt: of je er nu in gelooft of niet: de wet van aantrekking werkt altijd.

What we are today comes from our thoughts of yesterday, and our present thoughts build our life of tomorrow: Our life is the creation of our mind.” – Buddha

Download mijn Geld is Liefde Manifestatie Dagboek en leer af te stemmen op jouw positieve leven.