“Some people drift through their entire life. They do it one day at a time, one week at a time, one month at a time. It happens so gradually they are unaware of how their lives are slipping away until it’s too late.” — Mary Kay Ash            
Kongsky

In mijn vorige post heb ik geschreven over hoe je kwetsbaarheid als kracht kan zien. Deze post sluit daar bij aan. Ik was net een andere post aan het schrijven maar ik merkte dat ik mezelf heel erg in aan het houden was. Ik was als het ware aan het schrijven met mijn voet op de rem. En dat is dus absoluut niet wat ik wil. Ik wil schrijven vanuit mijn hart en me niet bij elke zin af hoeven vragen hoe het overkomt, of iemand er wat aan heeft en wat voor idee mensen over me krijgen. En ik merk dat ik dat in het dagelijks leven ook nog wel vaak doe. En het is zo zonde om het leven voorbij te laten gaan, zonder te proberen alles er uit te halen dat er in zit.

En we laten het leven aan ons voorbij gaan als we te veel piekeren en niet met onze volle aandacht in het moment zijn. Ik heb mezelf dus ook tot doel gesteld om de komende tijd te proberen meer voluit te leven en voluit te schrijven. Ik wil leven en schrijven vanuit mijn hart.

Er zijn honderd manier om meer voluit te gaan leven, maar ik kies een paar doelen uit waar ik komende week mee aan de slag wil gaan:

1.       Voluit schrijven.

Ik zal bij deze en mijn volgende posts volledig vanuit mijn hart en mijn gevoel schrijven. Ik zal me niet inhouden en proberen me zo min mogelijk bezig te houden met gedachten die me afremmen. Daarbij is het een natuurlijk proces dat ik persoonlijke onderwerpen deel en mezelf helemaal overgeef aan het proces van schrijven.

2.       Meer uit het moment halen

Voluit leven is in mijn ogen ook: alles uit ieder moment proberen te halen en proberen bewust te leven. Niet meer op de automatische piloot fungeren. Dat ga ik doen door voor iedere activiteit (of ook tijdens) even stil te staan bij wat ik wil bereiken en wat ik kan doen om het beste uit die situatie kan halen. Ik kan bijvoorbeeld naar een afspraak gaan en denken: “Ik heb geen zin. Ik hoop dat ik dit snel af kan handelen.” Dan kan ik voorspellen dat ik ook geen geweldig gesprek krijg. In plaats daarvan kan ik er ook voor kiezen om mezelf een aantal belangrijke vragen te stellen voordat ik het gesprek in ga. Ik kan mezelf vragen wat ik uit het gesprek wil halen, welke energie ik mee wil nemen het gesprek in en wat voor gevoel ik mijn gesprekspartner wil geven. Dan zal een gesprek heel anders verlopen.

3.       Meer avontuurlijk leven

Ik zie voluit leven ook als meer avontuurlijk leven. Ik heb mezelf komende week tot doel gesteld om iedere dag iets avontuurlijks te doen. Ik neem morgen de tijd om een lijstje te maken van dingen die ik graag wil doen, maar uitstel omdat ik niet durf of niet zeker ben. Dit lijstje zal ik in mijn volgende post delen.

Dit zijn 3 punten die ik heb uitgekozen. Natuurlijk zijn er nog veel meer acties die je kunt nemen om je leven voluit te leven. Ik zal een aantal voorbeelden vermelden zodat jij ook meer handvaten hebt om iedere dag meer uit je leven te halen.

* Begin iedere dag met een schone lei. Blijf niet hangen in het verleden.

* Hou op met klagen, wees positief.

* Creëer je eigen mogelijkheden, wees proactief en niet afhankelijk van een ander.

* Wees bewust bezig met je persoonlijke groei. Hou bijvoorbeeld een dagboek bij.

* Leef in overeenstemming met je innerlijke waarden.

* Beschrijf hoe jouw ideale leven er uit ziet en neem kleine stapjes om dit te bereiken.

* Maak oprechte connecties met mensen. Stel de vraag hoe je er kan zijn voor anderen.

* Probeer nieuwe dingen, stap buiten je comfortzone.

* Leer van anderen om je heen. Zoek een rolmodel.

* Wees iedere dag dankvoor voor wat je hebt, vooral voor de kleine dingen.

* Wees niet bang om fouten te maken, zij helpen je verder in het leven.

* Hou van het leven!

Voor een complete lijst en meer inspiratie om voluit te leven kijk je op:

http://personalexcellence.co/blog/101-ways-to-live-your-life-to-the-fullest/#comment

En als ik het gevoel heb dat ik de motivatie verlies om aan bovenstaande doelen te werken, dan kan ik altijd ‘If today was your last day’ van Nickelback opzetten. Een inspirerend nummer dat je na laat denken over een paar belangrijke vragen.

Ik sluit een link naar youtube bij. De eerste link is van een clip die iemand anders van het nummer heeft gemaakt en de tweede is de officiële Music video van Nickelback zelf. Ze zijn beide de moeite waard!
Quit hanging on to the handrails . . . Let go. Surrender. Go for the ride of your life. Do it every day”. —Melody Beattie, “Finding Your Way Home”

Leef jij jouw leven voluit, of trap je ook constant op de rem? Het lijkt me geweldig om via een (persoonlijk) bericht, facebook of twitter jullie gedachten te horen. Laten we elkaar inspireren en deel je tips om het leven VOLUIT te LEVEN hieronder.

Image courtesy of Kongsky / FreeDigitalPhotos.net