Ik heb een erg optimistisch mensbeeld. Ik kan altijd de potentie en de kwaliteiten in mensen zien, ook al zien ze dit zelf niet.
Sommige mensen geloven echter niet dat ze hun diepste verlangens waar kunnen maken. Er is altijd een reden om niet te gaan voor hetgeen je het liefste wil doen. Je hebt geen geld, geen tijd, niet genoeg kennis, de economie is slecht, je bent niet goed genoeg en ga zo maar door. Er zijn altijd een praktische redenen om je dromen niet te realiseren.

Het gaat er om dat je leert de overtuiging te ontwikkelen dat er ongekende mogelijkheden zijn in het leven.

Mensen die hun dromen waar maken, zijn net zo als ieder ander. Er is maar een verschil en dat is dat zij het geloof hebben ontwikkeld in de oneindige mogelijkheden die er zijn in deze wereld en dit geloof hebben gebruikt als katalysator om hun dromen te realiseren.

De redenen die je hebt om het realiseren van je dromen uit te stellen lijken altijd terecht. Maar de vraag is: zou je voor je dromen gaan als je excuus er niet zou zijn, als je meer tijd of geld zou hebben? Of zou je weer een nieuwe reden bedenken om je doelen uit te stellen? Echter zolang je je excuus voedt, zal je nooit geneigd zijn om actie te ondernemen. Als iemand iets echt wil, dan gaat deze persoon er voor. Er zal dan niets zijn wat hem of haar tegen houdt.
ID-10016416

De waarheid is dat mensen niet opeens actie gaan ondernemen als het excuus van geen tijd of geld geëlimineerd is.
Je neemt actie omdat je mindset verandert en je gaat anders tegen deze excuses aankijken. Je gaat ze zien als een feit waar je omheen kan werken. Je hoeft excuses of obstakels niet eens altijd te overwinnen, je hoeft alleen maar je aandacht te verschuiven naar wat wel mogelijk is. Er ontstaat dan een balans tussen angst en verlangen waarbij de balans in het voordeel van het verlangen om je droom te realiseren komt te liggen.

Maar soms lijken deze beperkende gedachten zo vast te zitten. De vraag is dan hoe je ze kunt veranderen. Alle overtuigingen die je hebt, zijn op een moment in je leven gevormd. Iedereen vormt dagelijks nieuwe overtuigingen, of verandert bestaande overtuigingen. Het veranderen van een overtuigingen op zich is dus niet zo moeilijk.

Er zijn veel verschillende manieren om een overtuiging te veranderen. Het begint altijd met de wens en de intentie om te veranderen en jezelf niet meer tegen te laten houden door jouw zelf opgeworpen blokkade. Je kunt inspiratie opdoen hoe je de dingen anders kan doen door een rolmodel te zoeken, een boek te lezen of een coach te zoeken. Je krijgt vervolgens nieuwe gedachten over wat je zou willen doen en wie je zou willen zijn. Oplossingen die wel voor je werken.
Daarna veranker je deze nieuwe overtuiging in je bewustzijn door herhaling. Enerzijds train je je hersenen door ze nieuwe informatie te geven en anderzijds veranker je deze nieuwe overtuiging in je bewustzijn door te geloven en te voelen dat dit nu jouw nieuwe werkelijkheid is.

Deze nieuwe werkelijkheid en dit nieuwe vertrouwen in de mogelijkheden die het leven biedt stelt je in staat om acties te ondernemen die meer in de lijn liggen van je nieuwe overtuigingen. Aan de hand van de positieve resultaten en een groter vertrouwen in jezelf bouw je vervolgens weer verder aan je nieuwe systeem van overtuigingen, en dus aan jouw nieuwe realiteit.

Maar iedere verandering begint met de vraag: wat werkt WEL voor mij en hoe breng ik dit mijn bewustzijn binnen? Want iedere verandering in je realiteit begint met een verandering in je bewustzijn.

We hebben allemaal beperkende overtuigingen. Nu ik deze stap voor stap aan het veranderen ben, merk ik dat mijn leven iedere dag beter en mooier wordt en de vorm aanneemt die ik voor ogen heb. Ik besef dat dit een proces is maar ik heb in ieder geval de overtuiging ontwikkeld dat ik mijn onzekerheid niet meer tussen mij en mijn dromen in laat komen.

Ik heb de afgelopen jaren ontelbaar veel verhalen gehoord en gelezen van mensen die, ondanks tegenslagen, ondanks een gebrek aan middelen, ondanks een gebrek aan opleiding of de juiste kennis, ondanks lichamelijke of psychische beperkingen, ondanks weinig geloof in zichzelf, ondanks wat voor reden dan ook hun dromen waar kunnen maken. En het is zo inspirerend om van anderen te leren en te zien hoe mensen ondanks alle obstakels hun dromen realiseren. Dat heeft mij gesterkt in het idee dat er oneindig veel mogelijkheden zijn. Je hoeft maar een eerste stap te nemen en dat is de overtuiging te ontwikkelen dat je je door niets en niemand laat tegenhouden.

Heb jij beperkende overtuigingen achter je kunnen laten? Laat een berichtje achter zodat we kunnen leren van elkaar. Wat is de beste overtuiging die jij hebt om je dromen waar te maken? Laat jouw overtuigingen anderen inspireren en deel ze hieronder met ons.

Immage courtesy of graur razvan ionut at www.freedigitalphotos.net